Groene Ster blijft overeind in Lienden

Groene Ster blijft ook na vier wedstrijden de nog ongeslagen debutant in de Derde Divisie Zondag. In de Betuwe werd tegen FC Lienden, de voormalige landskampioen amateurvoetbal, een verdienstelijk doelpuntloos gelijkspel behaald. Groene Ster vormt na vier speeldagen samen met OSS’20 en Blauw Geel’38 de top drie in de Derde Divisie.

Groene Ster trad in het duel met de degradant uit de Tweede Divisie aan zonder middenvelder Roy Janssen, die in de nacht voorafgaand aan het duel trotse vader werd van dochter Yve. De equipe van Maurice Verbunt kende een sterke start op sportpark De Abdijhof. Al na drie minuten zette een dieptepass van Dylan Zwartjes aanvaller Chefrino Eind vrij voor Lienden-doelman Menno Heus. Een look-a-like doelpunt zoals in het onderlinge bekerduel van augustus 2018 tussen Groene Ster en FC Lienden leek in de maak, echter de inzet van de Groene Ster-spits ging net naast. Groene Ster speelde daadkrachtig, was in het eerste half uur de ploeg met het meeste balbezit en toonde zich ook aanvallend het meest gevaarlijk. Een vrije trap van Dylan Zwartjes zeilde naast en Cem Unal schoot net over. Pech was er voor de sterdragers toen Chefrino Eind zijn omhaal via de onderkant van de lat weer het veld in zag springen na goed voorbereidend werk van Jorrit Ritzen en Kjell Knops. Groene Ster verzuimde zich te belonen met een doelpunt en een voorsprong zou meer dan terecht zijn geweest. Pas in de slotfase van de eerste helft verscheen ook FC Lienden gevaarlijk voor Groene Ster-doelman Lennart Quaden. De goalie redde adequaat op een inzet van Salim Mansouri.

In de tweede helft nam FC Lienden vanaf de aftrap het initiatief en moest Groene Ster steeds verder terug. Een kopie van het thuisduel tegen Quick kreeg daarmee gestalte want ook in Lienden nam de druk op het Groene Ster-doel na de pauze gaandeweg steeds meer toe, alhoewel de ploeg van trainer Hans van de Haar vooralsnog geen echte grote kansen wist af te dwingen. Het collectief sterk verdedigende Groene Ster bleef overeind met weliswaar enkele hachelijke momenten voor het doel van de groen-witten. Onder aanvoering van de sterke Yassine Zakir die oud-prof Guyon Fernandez in de rust verving, kregen Salim Mansouri en Frank Wiafe enkele goede schietkansen voor FC Lienden, maar of de juiste richting ontbrak of Groene Ster-doelman Lennart Quaden bracht op het juiste moment redding. Aan Groene Ster-zijde vielen in het laatste half uur Mo Kourouma en Sebastiaan de Jongh prima in voor respectievelijk Jorrit Ritzen en Thom Vluggen. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Thom Winkel overheerste dan ook opluchting en tevredenheid in het Groene Ster-kamp over het behaalde resultaat. De doelpuntloze remise en daarmee de ongeslagen status van een half jaar kwam wederom tot stand door een sterke teamprestatie, temeer omdat Groene Ster naast het gemis van Roy Janssen ook sterkhouder Jorrit Ritzen zag uitvallen.

Groene Ster maakt zich nu op voor een uiterst belangrijke week. In vijf dagen staan twee prachtige affiches te wachten op sportpark Pronsebroek in Heerlerheide. Zaterdagavond 21 september de enige Limburgse derby in de Derde Divisie tegen EVV (19.30 uur) en woensdag 25 september (20.00 uur) de bekerkraker tegen de Zeeuwse eersteklasser Kloetinge.

FC Lienden – Groene Ster 0-0 (0-0). Scheidsrechter: Thom Winkel (Leermens).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *