Groene Ster naar Beverwijk voor treffen met promovendus DEM

Aanstaande zondag maakt Groene Ster op de zesde speeldag de trip naar Beverwijk als het affiche DEM – Groene Ster op het programma staat (aanvang: 14.00 uur!). Een ontmoeting tussen de kampioen uit de hoofdklasse A en de kampioen uit de hoofdklasse B van vorig seizoen die met respectievelijk een zevende en derde plaats de best presterende nieuwelingen zijn in de Derde Divisie.

DEM (Door Eendracht Macht) presteerde het om in twee jaar tijd vanuit de eerste klasse door te dringen tot de Derde Divisie. In seizoen 2017-2018 werd via de nacompetitie de promotie naar de hoofdklasse behaald. In het debuutseizoen 2018-2019 in de hoofdklasse A werd meteen de titel gepakt door een 2-1 zege op de slotdag van de competitie tegen Achilles 1984. Beide successen werden behaald met Arvid Smit als hoofdtrainer, de ex-profvoetballer die naast hoofdtrainer bij DEM ook assistent-trainer is bij eerstedivisionist Telstar. DEM heeft als nieuwkomer met zeven punten uit vijf duels een verdienstelijke start gemaakt in de Derde Divisie. Zes van de zeven punten werden op het eigen sportpark behaald door overwinningen op Dongen (1-0) en HSC’21 (4-1). Op bezoek bij FC Lienden werd een gelijkspel behaald (0-0) en de uitbeurten bij ADO’20 en OFC leverde geen resultaat op voor de Beverwijkers. Na de 2-1 nederlaag van verleden week tegen OFC, waarbij de verslaglegging aangaf dat DEM de eerste keer deze competitie geen kans had, zal DEM voor eigen publiek iets recht willen zetten met Groene Ster als opponent.

Met elf punten uit vijf duels neemt Groene Ster als nieuwkomer in de Derde Divisie vooralsnog de hoogste positie in. Samen met Blauw Geel’38 en OSS’20 wordt de koppositie gedeeld, alhoewel er nog weinig valt te zeggen over de daadwerkelijke krachtsverhoudingen in de Derde Divisie Zondag. Iedereen lijkt van iedereen te kunnen winnen, waarbij de juiste vorm van de dag van groot belang is. De elf punten die Groene Ster bij elkaar heeft gevoetbald in de vijf voorbije wedstrijden zitten in ieder geval in de tas en zullen samen met de ongeslagen status de opmaat moeten vormen om ook in Beverwijk voor een goed resultaat te strijden. Na de remise in de Limburgse derby tegen EVV (1-1) en de midweekse bekerwinst op Kloetinge (2-0) wacht zondag de derde wedstrijd in negen dagen als twee promovendi in de Derde Divisie met elkaar de degens kruisen.

Geef u op voor de busreis naar Beverwijk!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 09.30 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Beverwijk. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.00 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark DEM
Beneluxlaan 1
1946 WG Beverwijk

Zondag 29 september 2019

DEM – Groene Ster

Locatie: Sportpark DEM

Scheidsrechter: Dave de Vries uit Amstelveen

aanvang: 14.00 uur (vertrek bus: 09.30 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 6 Jong ADO Den Haag Blauw Geel’38 14.30 uur
29-09-2019 Gemert Quick 14.00 uur
Periode 1 FC Lienden Hercules 14.30 uur
Hoogland ADO’20 14.00 uur
Dongen HSC’21 14.30 uur
EVV Westlandia 17.00 uur zaterdag 28-09-19
DEM Groene Ster 14.00 uur
OSS’20 OFC 14.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *