Groene Ster met lege handen in Limburgse derby

Groene Ster heeft de 2-0 zege tegen Gemert geen vervolg kunnen geven. In de enige Limburgse derby bij EVV moesten de groen-witten afgelopen zaterdagavond met 2-1 het onderspit delven. Na een 2-0 achterstand met rust ging Groene Ster in de tweede helft verbeten op jacht naar een beter resultaat. De continue aanvalsdrang resulteerde in een aantal goede mogelijkheden, waarbij alleen de aansluitingstreffer van Chefrino Eind doel trof en Groene Ster met lege handen achterbleef.

Op sportpark In de Bandert troffen de twee Limburgse ploegen in de Derde Divisie Zondag elkaar in een onderling duel. Met de 1-1 in Heerlerheide en het feit dat beide ploegen voorafgaand aan het treffen over een gelijk aantal punten (24) beschikten, werd nog maar eens aangegeven dat de onderlinge krachtsverschillen minimaal zijn. In de eerst helft liet Groene Ster zich tot tweemaal toe verrassen uit een standaardmoment. Bij twee hoekschoppen wist de thuisploeg het net te vinden. Eerst kopte EVV-mandekker Reno Kochanowski op de lat, waarna de rebound door Bryan Simons werd benut (1-0). Vlak voor rust kreeg de kopsterke EVV-aanvoerder Rick Geenen te veel ruimte bij een hoekschop en was het andermaal raak (2-0). Groene Ster had in de tussentijd al een uitgelezen kans op de gelijkmaker laten liggen. Na een veelbelovende aanval met Thom Vluggen en Cem Unal als voorbereiders knalde Chefrino Eind vol op de lat. Tevens werd de vrije trap van Dylan Zwartjes door EVV-doelman Michel Vercruysse uit de linkerhoek geranseld.

Buiten een poging van EVV-aanvaller Siem van Dijck, die Groene Ster-doelman Lennart Quaden op zijn weg vond, was het Groene Ster wat de klok sloeg in de tweede helft. De jacht op een snelle aansluitingstreffer werd geopend en daarbij kreeg de equipe van Maurice Verbunt een aantal goede mogelijkheden. Na een doorbraak op links bediende Chefrino Eind de meegelopen aanvoerder Maikel van Kesteren. Diens schot werd door Vercruysse gekeerd. Ook een poging van Thom Vluggen zeilde langs de linkerpaal. Uiteindelijk viel de 2-1 zo’n 8 minuten voor de officiële speeltijd nadat een voorzet van Dave Velraeds door Danny Stassar in de doelmond werd gekopt en Chefrino Eind met een achterwaartse kopbal doel trof. Trainer Maurice Verbunt bracht de niet geheel fitte Jorrit Ritzen in de ploeg om aanvallend nog meer gevaar te stichten. Na een voorzet van Thom Vluggen kopte Jorrit Ritzen de bal net naast de linkerpaal en een fractie later wist invaller Aleksandar Stankov na een doorkopbal van Jorrit Ritzen het doel te vinden, ware het niet dat assistent-scheidsrechter Brett Smets de vlag omhoog hield voor vermeend buitenspel. EVV kwam er niet meer uit, zag een aantal spelers geblesseerd uitvallen en verdedigde met man en macht de voorsprong. In de extra tijd werd Chefrino Eind in het strafschopgebied onderuit gehaald door Reno Kochanowski. Een loepzuivere strafschop, die door arbiter Frank van den Elzen uit Berghem stoïcijns werd weggewoven. Geen kans derhalve op de gelijkmaker voor Groene Ster, die zeker op basis van de tweede helft verdiend was.

Twee spelhervattingen voor rust deden de groen-witten uiteindelijk de das om, waardoor de zevende seizoensnederlaag geïncasseerd moest worden. Komend weekend is er geen competitiewedstrijd voor Groene Ster. Op zondag 16 februari 2020 wacht voor Groene Ster de reis naar Den Haag voor het duel bij de talenten van Jong ADO Den Haag. De week erna is carnaval en vervolgens start de volle maand maart, waarin Groene Ster drie thuiswedstrijden (FC Lienden, Hoogland en Blauw Geel’38) en twee uitduels (OSS’20 en Westlandia) op de agenda heeft staan.

EVV – Groene Ster 2-1 (2-0). 15. Bryan Simons 1-0, 42. Rick Geenen 2-0, 82. Chefrino Eind 2-1. Scheidsrechter: Frank van den Elzen (Berghem).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *