RKSV Groene Ster gaat voor verantwoord verduurzamen

Vanaf 1 juni 2020 maken Hockeyclub Nova, FC Hoensbroek en RKSV Groene Ster gebruik van een lening van Provincie Limburg om duurzaamheidsmaatregelen te financieren. Met deze lening die onderdeel is van de pilot Verantwoord Verduurzamen kunnen de drie verenigingen verlichting vervangen door LED verlichting. De drie verenigingen maken deel uit van de Heerlense coöperatie Samen Winnen. In deze coöperatie pakken zes sportverenigingen het verduurzamen van hun sportverenigingen gezamenlijk op. Hiervoor maken deze zes sportverenigingen ook optimaal gebruik van de landelijke subsidieregeling BOSA (subsidie stimulering Bouw en Onderhoud van Sportaccommodaties).

Namens RKSV Groene Ster ondertekenden voorzitter Jos Op ’t Eijnde en penningmeester Marc van Wersch afgelopen week de contracten op het gemeentehuis in Heerlen. “Wij steunen als Groene Ster het gemeentelijke programma verduurzamen, een prima initiatief. Onze nieuwbouw voorziet al in de meest moderne voorzieningen op het gebied van verduurzamen. Wij gaan nu een volgende stap zetten door onze kantine en de daaronder gelegen kleedlokalen te voorzien van LED verlichting. Dit past maatschappelijk gezien prima in het verantwoord verduurzamen, maar zal zeker ook betekenen minder kosten. Hierdoor kunnen wij structureel onze energiekosten verlagen. Dit is een fraaie start van het project, de volgende stap moet de gemeente nemen als verhuurder van de sportvelden. Namelijk de traditionele veldverlichting op twee van onze velden vervangen door LED verlichting. Zaak is nu namelijk om door te pakken met het verduurzamen van de Heerlense sportaccommodaties.”

Lees ook het persbericht Huis voor de Sport Limburg: Provincie Limburg verstrekt duurzaamheidslening aan Heerlense sportverenigingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *