Officiële seizoensstart Groene Ster met bekerduel bij VV Scherpenzeel

Zaterdagmiddag 29 augustus om 17:00 uur start voor Groene Ster seizoen 2020-2021 dan echt. De nieuwe selectie van Maurice Verbunt gaat op bezoek in de provincie Gelderland waar zaterdaghoofdklasser VV Scherpenzeel de tegenstander is in de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. Na jarenlang louter thuiswedstrijden te hebben geloot, wacht er weer eens een landelijk bekerduel op vreemde bodem.

VV Scherpenzeel speelt zijn thuiswedstrijden op Sportpark De Bree-Oost, waar in de voorbije maanden een splinternieuw kunstgrasveld werd neergelegd op het hoofdveld. In het seizoen 2017/2018 wist de club beslag te leggen op de titel van de tweede klasse en na twee seizoenen eerste klasse kreeg Scherpenzeel afgelopen seizoen van de KNVB te horen dat de koppositie, op moment van het stopzetten van de competitie door corona, toereikend was om de promotie naar de hoofdklasse te maken. Scherpenzeel, getraind door de geboren Duitser Jürgen Schefczyk maakt in het nieuwe seizoen zijn debuut in de zaterdaghoofdklasse en neemt deel aan de landelijke beker door in het district West I bij de beste vier ploegen te eindigen.

Zondag 8 maart 2020 speelde Groene Ster bij OSS’20 de laatste wedstrijd van seizoen 2019-2020. De intreding van het coronavirus zorgde ervoor dat de competitie vroegtijdig aan zijn einde kwam en de laatste 10 wedstrijden in de Derde Divisie Zondag geschrapt werden. Na een lange pauze werd de selectie vernieuwd en met een gedegen voorbereiding in twee blokken gaat voor Groene Ster bijna een half jaar verder de bal weer voor het echt rollen. De manschappen van Maurice Verbunt, Diego Jongen en Jorrit Ritzen zullen zaterdag voor de twaalfde jaargang in actie komen in de grote KNVB beker. Na de historische bekerfinale tegen Willem II in 1944 hadden de groen-witten vanaf seizoen 2007-2008 de smaak te pakken en werd de naam van cupfighter meerdere malen eer aan gedaan met diverse hoogtepunten in de voorbije seizoenen met prachtige affiches tegen sc Heerenveen, de megastunt tegen VVV-Venlo en de afsluiter van een succesvol 2019 tegen AZ, de toenmalige medekoploper in de Eredivisie. Bekervoetbal maakt wat los binnen Groene Ster en in de eerste officiële aftrap van het seizoen zal de honger naar de bal groot zijn om te strijden voor het maximale om de eerste kwalificatieronde te overleven. De winnaar van deze bekerwedstrijd speelt in de tweede kwalificatieronde op 6, 7 of 8 oktober 2020 tegen de winnaar van Excelsior’31 – SC Susteren. Er is een (kleine) kans dat die wedstrijd in de tweede kwalificatieronde niet gespeeld hoeft te worden. Dat hangt af van het aantal Nederlandse clubs in de groepsfase van de Europese toernooien.

Komende zaterdag gaat het weer los en begint na een lange periode van geduld het nieuwe seizoen 2020-2021 voor Groene Ster. Wij wensen spelers en staf daar alle succes bij!


Zaterdag 29 augustus 2020

VV Scherpenzeel – Groene Ster

Locatie: Sportpark De Bree-Oost

Scheidsrechter: Marcel Roeleveld uit Vinkeveen

Assistent-scheidsrechters: Dhr. van Mun en dhr. Westenberg

aanvang: 17.00 uur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *