Pronsebroek Cup speeldag 2: Veel doelpunten, inzet en lekker weer

Afgelopen zaterdag 20 maart 2021 werd onder zonnige weersomstandigheden de tweede speeldag gespeeld van de Pronsebroek Cup. Onderstaand een verslag opgetekend door Patrick van Tilburg met de hoogtepunten van de tweede wedstrijddag.

De teamindelingen, wedstrijdschema’s, uitslagen en standen kun je terugvinden op een speciaal hiervoor gemaakte website, die overigens ook zeer goed leesbaar is op een smartphone: https://tournify.nl/live/pronsebroekcup

JO7-JO8: Gelijkspel in Italiaanse klassieker
In een zinderende wedstrijd, waar de doelpunten je om de oren vlogen, hielden de manschappen van Juventus en AC Milan 1 punt over aan het 10-10 gelijkspel, vooral AC Milan schiet daar weinig mee op, omdat ze nu 2 punten minder hebben dan Atletico Madrid, dat eenvoudig won van Chelsea met 14-4.

JO9-JO10: Manchester Untited en RB Leipzig maken geen fouten
In de JO9-JO10 Poule A en Poule B hebben Manchester United en RB Leipzig door hun 2e overwinning op rij de koppositie ingenomen. Voor RB Leipzig is het nog maar de vraag of ze deze positie vast gaan houden, aangezien aankomende zaterdag de wedstrijd tegen directe concurrent Juventus op het programma staat.

JO11-JO12-JO13: Onrust in kleedkamer PSG?
Na de geflatteerde 22-0 overwinning vorige week, leek er voor PSG geen vuiltje aan de lucht. Echter Liverpool hield heel lang stand, met name door een formidabele doelman, die de spitsen van PSG tot waanzin dreef, ruststand 2-1 voor PSG. Moe gestreden kon Liverpool het tempo niet volhouden, maar mocht toch met opgeheven hoofd het veld verlaten, eindstand 7-1.

Na afloop spraken we met Trainer Sandor Jeurissen van PSG: “Natuurlijk ben ik blij met de uitslag, en die keeper speelt volgens seizoen bij ons. Deze week hebben we wel een extra training ingelast om de productiviteit van onze spitsen weer op orde te krijgen.”

JO13-JO15: “AS ROMA weer niet tevreden met arbitrage”
Na het VAR incident van vorige week, beschuldigde de trainer van AS Roma dit keer de scheidsrechter van omkoping, ondanks de 6-4 overwinning tegen Bayern München. GSSF (Groene Ster Scheidsrechter Federatie) heeft aangegeven dat na bekijken van de beelden, er geen reden is om een onderzoek te starten.

Bayern München zal a.s. zaterdag aantreden tegen koploper Liverpool, waar bij winst van Liverpool de volgende ronde al bereikt zal zijn, voor Bayern is het de laatste strohalm  om nog iets van deze jaargang te maken.

MO15/MO19: “Eerste Live wedstrijd van Pronsebroek Cup op YouTube”
Gezien de vele belangstelling voor de Pronsebroek Cup, werd er een speciale benefietwedstrijd gespeeld tussen de dames van de MO15/MO17. Deze werd live gestreamd op YouTube door onze partner Moonen Movies.

Heeft u de wedstrijd gemist, kijk hem dan terug via:

JO17/JO19: “Krankzinnig slot Borussia Dortmund tegen Inter Milan“ / Liverpool zet grof geschut in.
Nadat Inter Milan zonder zorgen de rust inging met een 1-2 voorsprong, wat het Borussia Dortmund dat na rust over Inter Milan heen liep, de stand werd 2-8. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen, niet als je Roy Stahlberg als trainer hebt, het werd 3-8, 4-8, 5-8, 6-8, 7-8…en dan een penalty voor Dortmund, maar de zenuwen namen de overhand, waardoor de penalty gemist wordt, en in de allerlaatste seconden van de wedstrijd scoort Inter Milan dan toch nog de 8-8…

Barcelona zal stomverbaasd hebben gekeken toen ze de opstelling van Liverpool zagen, niemand minder dan legende John Temmink stond op het wedstrijdformulier. De GSFA had ondanks de leeftijdsgebonden risico’s toestemming gegeven om Temmink in te schrijven. Mede door zijn ervaring kon hij zijn team aan een nipte 5-4 overwinning helpen.

Bekijk foto’s Pronsebroek Cup (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *