Geen treffers bij Groene Ster – Westlandia

Op de 5e speeldag van de Derde Divisie Zondag vielen er afgelopen zondag geen treffers te noteren bij het duel Groene Ster – Westlandia: 0-0. Ondanks dat Groene Ster met name in de tweede helft de betere kansen kreeg op de openingstreffer, bleven doelpunten uit op een zonnig sportpark Pronsebroek. De groen-witten blijven in de subtop staan met een zevende plaats op de ranglijst en maken zich op voor de bekerstrijd tegen Kozakken Boys.

Met een duel tussen Groene Ster en Westlandia die respectievelijk al tien keer en acht keer het netje hadden gevonden in de voorbije vier duels, verwacht je op voorhand een spektakel. Treffers bleven echter uit afgelopen zondag in Heerlerheide. Een 0-0 einduitslag klinkt weliswaar saai, toch kregen beide ploegen de kansen om meer dan een punt over te houden aan het onderlinge treffen. Degelijkheid in beide defensies en de spaarzame kansen die uiteindelijk geen doel vonden, voerden dan ook de boventoon in Heerlerheide. Na de opsteker in Heemskerk waar bij ADO’20 in de slotminuut de 2-3 winst werd behaald, ging Groene Ster met goede bedoelingen de wedstrijd tegen Westlandia in. Met de terugkeer van Dylan Zwartjes en de latere invaller Danny Stassar stroomt de ziekenboeg langzaam leeg en krijgt hoofdtrainer Maurice Verbunt weer de opties op zijn vertrouwde basiself. In de eerste helft vielen de kansen op een hand te tellen. Na een kopbal van Bryan Simons in de handen van Westlandia-doelman Jack Morauw, kwamen de Naaldwijkers ook een aantal malen gevaarlijk voor het doel. Zo moest Groene Ster-doelman Mark Voss tot tweemaal toe ingrijpen. Eerst redde de Groene Ster-goalie op een schot van Jedsel Markes. Even later bracht de paal redding op een inzet van Jedsel Markes en kon Mark Voss de bal voor de doellijn oprapen. Voor rust was Chefrino Eind dicht bij de openingstreffer. Op aangeven van Safouane Ahidar ging het lobje van de centrumspits net over de lat. Beide ploegen zochten uiteindelijk met een brilstand de kleedkamers op, alhoewel Groene Ster vlak voor de thee nog eenmaal gevaarlijk was nadat een schotpoging van Amin Elalji aan de rechterpaal voorbij ging.

Groene Ster startte goed in het tweede bedrijf en had de pech dat na een voorzet van Amin Elalji een kopbal van verdediger Dennis Petit via de paal weer het veld in sprong. Uit de afvallende bal en de hernieuwde voorzet van Bryan Simons kopte Chefrino Eind net naast. Groene Ster bleef zoeken naar de openingstreffer en moest defensief waken voor de tegenstoot. Kopballen van Chefrino Eind en Bo Breukers eindigden naast en over het doel. Met het inbrengen van Danny Stassar, die zijn 100e officiële wedstrijd speelde, probeerde Maurice Verbunt met frisse krachten alsnog een openingstreffer te forceren. Op aangeven van Danny Stassar ontsnapte Chefrino Eind aan de aandacht van de Naaldwijkers, echter zijn inzet werd gekeerd door Westlandia-doelman Jack Morauw. Uit een gevaarlijke tegenaanval voorkwam Groene Ster-doelman Mark Voss een achterstand in de slotfase door knap redding te brengen op een inzet van dichtbij van Desley Bransen. Daarmee eindigde het doel zoals deze begon: 0-0.

Met acht punten uit vijf duels kan Groene Ster terugkijken op een tevreden start van de competitie. Komende woensdag wacht in Werkendam het bekerduel in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker bij tweededivisionist Kozakken Boys. Zondag 26 september speelt Groene Ster de uitwedstrijd bij OSS’20.

Groene Ster – Westlandia 0-0 (0-0). Scheidsrechter: Luc Tissingh (Eindhoven).

Bekijk foto’s Groene Ster – Westlandia (bron: Tom de Cock)

Bekijk foto’s Groene Ster – Westlandia (bron: Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *