Groene Ster kraakt koploper OFC

Groene Ster heeft op de zevende speeldag van de competitie voor een stunt gezorgd door de nog ongeslagen koploper OFC op een herfstachtig sportpark Pronsebroek met 3-1 te verslaan. De ploeg uit Oostzaan leed in Limburg de eerste seizoensnederlaag en Groene Ster rukte op naar de zesde plaats in de subtop van de Derde Divisie Zondag en boekte daarnaast een flinke opsteker nadat uit de laatste twee duels maar een punt werd behaald.

Groene Ster heeft in de vier gespeelde duels op divisieniveau tegen OFC een prima trackrecord. Na de debuutwinst (2-1) op eigen veld in seizoen 2019-2020 en de uitzege (2-3) in Oostzaan in seizoen 2020-2021 werd afgelopen zondag een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Ten opzichte van de verliesbeurt bij OSS’20 had hoofdtrainer Maurice Verbunt in het thuisduel tegen OFC weer een plek in de basiself ingeruimd voor middenvelder Bryan Simons, die terugkeerde van een blessure. Met het gekozen strijdplan trad Groene Ster de nog ongeslagen koploper OFC onbevangen tegemoet. Op de eerste echte herfstachtige zondag met een paar fikse regenbuien en veel wind zorgde Groene Ster voor de eerste speldenprik na een schot van Shaquille Simmons welke door OFC-goalie Mike Grim gekeerd kon worden. In de eerste helft ontspon zich een interessante strijd waarin Groene Ster compact en vanuit een ijzersterke teamdiscipline de tegenstander bespeelde. OFC probeerde met combinaties Groene Ster te ontregelen, maar uitgespeelde kansen kreeg de ploeg van trainer Pieter Mulders nimmer. Daarvoor speelde Groene Ster tactisch sterk, vanuit een goede organisatie en werden de kansen welke zich voordeden met een hoog rendement in de score uitgedrukt. Nadat eerst nog Shaquille Simmons het probeerde met een afstandsschot was het vlak voor het rustsignaal wel raak voor Groene Ster. Na een ragfijne voorzet van Safouane Ahidar kopte Chefrino Eind de bal met een strakke kopbal achter de kansloze Mike Grim, zoon van Willem II-trainer Fred Grim (1-0). Een gunstig moment zo vlak voor het rustsignaal van arbiter Jonathan van Dongen uit Nijmegen.

In de tweede helft trotseerden beide ploegen een flinke hoosbui en vielen er voldoende opwindende momenten te noteren. OFC kwam gelukkig aan de gelijkmaker nadat Groene Ster-doelman Mark Voss bij een onschuldig lijkende bal uitgleed en vervolgens Genridge Prijor namens de bezoekers eenvoudig kon egaliseren (1-1). Groene Ster liet zich echter niet van haar stuk brengen aangezien een tiental minuten later een hernieuwde voorsprong werd geforceerd nadat Bo Breukers vanaf de rechterflank met een strakke lage voorzet de instormende Chefrino Eind wist te vinden. De Groene Ster-spits zette zijn voet tegen de bal en tekende op effectieve wijze zijn tweede treffer van de middag aan: 2-1. OFC probeerde daarna nog wel de aanval te zoeken, maar gedurende de volledige speeltijd kreeg de Oostzaanse ploeg geen noemenswaardige kansen. Slechts eenmaal belandde een kopbal van de balvaardige Bilal el Amrani over de lat bij Mark Voss. Dat de meest scorende aanval van OFC werd afgestopt was zeker de verdienste van Groene Ster dat defensief haar mannetje stond en het offensief van OFC volledig wist te beteugelen. Groene Ster kreeg in de laatste fase van de wedstrijd nog een aantal kansen. Zo eindigde een vlammend schot van Safouane Ahidar op de vuisten van OFC-goalie Mike Grim. Vijf minuten voor het eindsignaal van de soeverein fluitende arbiter Van Dongen konden de handen op sportpark Pronsebroek weer de lucht in nadat de bal uit een strakke voorzet van Safouane Ahidar via middenvelder Bo Breukers en OFC-verdediger Rano Burger precies door de benen van OFC-doelman Mike Grim in het doel belandde: 3-1.

Met de winstpartij op de koploper bewees Groene Ster zich een enorme dienst door na twee doelpuntloze competitiewedstrijden aanvallend weer van zich te laten spreken. Achteraf werd in de bestuurskamer de zin gememoreerd “iedereen kan in deze klasse van iedereen winnen.” De ranglijst in de Derde Divisie Zondag zal elke wedstrijddag een interessante blijven waarin de afstanden onderling vooralsnog overbrugbaar lijken. Om de driepunter tegen de lijstaanvoerder van extra waarde te voorzien zullen de manschappen van Maurice Verbunt, Jorrit Ritzen en Diego Jongen willen doorpakken richting komende zondag als het uitduel wacht in Hoorn bij Hollandia. De Hoornse ploeg won afgelopen zondag haar eerste duel op bezoek bij hekkensluiter DEM (0-2) en zowel Groene Ster als Hollandia zullen zich op 10 oktober voor het eerst in competitieverband treffen.

Groene Ster – OFC 3-1 (1-0). 44. Chefrino Eind 1-0, 58. Genridge Prijor 1-1, 70. Chefrino Eind 2-1, 85. Rano Burger (eigen doelpunt) 3-1. Scheidsrechter: Jonathan van Dongen (Nijmegen).

Bekijk foto’s Groene Ster – OFC (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *