Selectienieuws 2022-2023: Viertal sterkhouders geven ja-woord aan Groene Ster

Met de herstart in het nieuwe jaar zijn er niet alleen activiteiten op de groene mat van sportpark Pronsebroek, achter de schermen wordt door de technische commissie hard gewerkt aan de samenstelling van de nieuwe selectie in het komende seizoen 2022-2023. Als vanouds zullen wij u in de komende periode informeren over nieuws omtrent de samenstelling van de selectie van RKSV Groene Ster voor het nieuwe seizoen. In dit eerste bericht maken wij een start met de eerste vier blijvers in Heerlerheide.

Dylan Zwartjes
De 28-jarige Dylan Zwartjes gaat aan zijn 9e seizoen bij Groene Ster beginnen. De aanvallend ingestelde verdediger heeft dit seizoen het aanvoerderschap van het eerste elftal overgenomen van Maikel van Kesteren en is een van de meest ervaren boegbeelden in de jonge Groene Ster-ploeg. Dylan ziet samen met de technische staf nog voldoende doorgroeimogelijkheden in de sportieve ambities van Groene Ster. Daarnaast is de rechtsback gestart met een maatschappelijke carrière na een succesvolle afronding van zijn studie fysiotherapie. Dylan is een dragende kracht in de ploeg en als captain een verlengstuk voor trainer Maurice Verbunt. Daarnaast  zorgt zijn geprezen traptechniek voor vaak beslissende doelpunten. De technische staf is dan ook zeer verheugd met Dylan’s toezegging en kijkt uit naar een verlengde samenwerking met elkaar richting het nieuwe seizoen.

Chefrino Eind
Onze spits Chefrino Eind zal ook in seizoen 2022-2023 in de aanval spelen van onze hoofdmacht. De 31-jarige aanvaller, die dit seizoen al vier belangrijke doelpunten scoorde, begint dan aan zijn vijfde seizoen bij de groen-witten na eerder in seizoen 2012-2013 al voor Groene Ster gespeeld te hebben. Met meer dan 100 officiële duels in het eerste elftal is de aanvalsleider een niet meer weg te denken pion. Met veel respect oordelen onze tegenstanders over de moeilijk uit de wedstrijd te houden aanvaller. Chefrino is een echte liefhebber van het spelletje die het liefst elke dag een training afwerkt en dan ook steeds aanwezig is. ‘Chef’ is op zijn plek bij Groene Ster en kijkt er naar uit om de competitie uit te spelen en komend seizoen er weer vol tegen aan te gaan.

Bo Breukers
De 22-jarige Bo Breukers heeft met Groene Ster overeenstemming bereikt om komende voetbaljaargang aan zijn derde seizoen op sportpark Pronsebroek te beginnen. De aanvallende middenvelder en oud-Fortuna speler (vijf duels in het eerste elftal van Fortuna Sittard) kwam twee jaar geleden als laatste nieuwkomer bij Groene Ster 1 en is een vaste basisspeler in de Verbunt-equipe. Bo is werkzaam bij de Sittardse eredivisionist op de commerciële afdeling en volgt daarnaast een HBO opleiding. De ambitieuze middenvelder stapt elke wedstrijd het veld op om te winnen en legt de lat dan ook altijd hoog. Samen met Groene Ster wilt Bo graag blijven acteren op divisieniveau en verdere sportieve stappen zetten.

Mark Voss
Doelman Mark Voss (31) staat ook komend seizoen onder de lat bij Groene Ster. De goalie maakte in seizoen 2020-2021 de overstap van eersteklasser Chevremont naar derdedivisionist Groene Ster en voelt zich in Heerlerheide als in een vis in het water. De sympathieke doelverdediger, die in het dagelijks leven werkzaam is in het middelbaar onderwijs, is uitgegroeid tot een uiterst betrouwbare doelman waar je op kunt rekenen. Zijn gedrevenheid en ambitie kan Mark kwijt bij Groene Ster in combinatie met het hoge amateurniveau in de Derde Divisie Zondag. Daarnaast werkt zijn enorme trainingsintensiviteit uitdagend op zijn teamgenoten. Groene Ster is dan ook tevreden dat ook Mark Voss aan onze vereniging verbonden blijft.

Groene Ster-trainer Maurice Verbunt is zeer content met het feit dat deze vier sterkhouders in elke linie reeds in een vroeg stadium hebben toegezegd. “Dit past precies bij onze visie, waarin continuïteit hoog in het vaandel staat. Daarnaast heeft de huidige selectie de afgelopen tijd aangetoond aardig mee te kunnen op dit niveau.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *