Kleine oefenzege Groene Ster bij Sportclub’25

Op het moment dat publiek weer welkom was langs een voetbalveld oefende Groene Ster afgelopen zondag bij Sportclub’25. Op het echte natuurgrasveld in Bocholtz ging het voor de groen-witten niet van een leien dakje tegen de koploper uit de tweede klasse G. Na de 0-1 winst tegen Eendracht Maasmechelen van een week eerder boekte Groene Ster nu een 1-2 oefenzege.

Zondag 13 februari wordt de competitie in de Derde Divisie Zondag en moet Groene Ster er staan als Dongen op bezoek komt in Heerlerheide voor het eerste inhaalduel. Daarna volgen Blauw Geel’28 (uit) en Hercules (thuis) in de maand februari en is het de opvolgende maanden volle bak met in totaal nog 22 te spelen duels. De oefenwedstrijden in de aanloop naar de herstart van de competitie worden aangegrepen om spelers optimaal voor te bereiden voor het echte werk en terug te laten komen van blessures. Daarnaast laat trainer Maurice Verbunt enkele jeugdige talenten aan het echte werk ruiken. Bij het zich prima verwerende Sportclub’25 nam Groene Ster pas de leiding in de laatste minuut van de eerste helft nadat de teruggekeerde Swen Cornelissen met een verdekt schot oud Groene Ster-doelman Job van der Walle het nakijken gaf: 0-1. Over de volle 90 minuten creรซerde Groene Ster te weinig door foutieve eindpasses en te veel slordigheden met de gelijkmaker van de thuisclub, na weifelend optreden in de Groene Ster-defensie, als tekenend voorbeeld. Uiteindelijk kopte middenvelder Joey Dekkers bij de tweede paal een hoekschop van Dylan Zwartjes tegen de touwen, waardoor de minimale voorsprong weer werd hersteld (1-2). Groene Ster liet daarna nog enkele mogelijkheden noteren op een eventuele vervolgtreffer, maar die viel uiteindelijk niet meer in een voor de technische staf nuttige oefenpot tegen de ploeg van oude bekende Remo Gielkens.

Sportclub’25 – Groene Ster 1-2 (0-1). 45. Swen Cornelissen 0-1, 65. Jordy Stoffelen 1-1, 72. Joey Dekkers 1-2. Scheidsrechter: Arthur Midden.

Bekijk foto’s Sportclub’25 – Groene Ster (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *