Groene Ster moet genoegen nemen met puntje in Veghel

Groene Ster stapte gisteren na het 1-1 gelijkspel in het Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel tegen Blauw Geel’38/JUMBO met gemengde gevoelens van het veld af. Want hoe was de wedstrijd verlopen als de 0-2, een directe vrije trap waarmee Safouane Ahidar 0-2 scoorde, door scheidsrechter Rob Souwen op advies van zijn assistent Devin Noordhoek niet was afgekeurd. In ogen van vele aanwezigen een arbitrale mispeer, want er was geen sprake van (hinderlijk) buitenspel bij deze rake vrije trap van de Groene Ster-aanvaller.

Met doelman Mark Voss en middenvelder Bryan Simons terug in de basis kende de Heerlerheidse ploeg in het winderige en kletsnatte Veghel een prima start. De ploeg van Maurice Verbunt domineerde vanaf de aftrap, maar toch was de eerste grote kans voor Blauw Geel’38, een voorzet van de veelvuldig opkomende linksback Sjaak van Egmond, werd door de geheel vrijstaande Koen van der Zanden bij de tweede paal gemist. Na een half uur spelen forceerde Groene Ster drie hoekschoppen op rij, waarbij een inzet van Bryan Simons het meest gevaarlijk was. Even later verscheen Safouane Ahidar vrij voor het Blauw Geel’38-doel, maar zijn inzet werd gestopt door doelman Aria Hashemi. Drie minuten later kwam Groene Ster toch op voorsprong. Bo Breukers bediende Safouane Ahidar op maat. Diens individuele actie en voorzet bereikte Chefrino Eind, die tegendraads op fraaie wijze de 0-1 achter de verslagen Blauw Geel’38-doelman kopte. Twee minuten later volgde het veelbesproken moment na afloop en niet de 0-2 voor Groene Ster. Blauw Geel’38 werd pas in de blessuretijd van de eerste helft echt gevaarlijk. En waar eenieder dacht dat Groene Ster met een minimale voorsprong ging rusten volgde drie hoekschoppen op rij voor de thuisclub. De laatste daarvan bleek succesvol voor de Veghelse ploeg. Bij een indraaiende bal kopte verdediger Tom Dekkers via Joey Dekkers de 1-1 achter doelman Mark Voss.

In de tweede helft was het Blauw Geel’38 dat vanaf de aftrap twintig minuten meer naar voren voetbalde. Groene Ster moest verder terug, verloor in deze fase veel persoonlijke duels en de juiste organisatie en veldbezetting ontbrak. Na foutief uitverdedigen zag Jay van Boxtel van de thuisclub zijn schot net over gaan, net als een vrije kopbal van opnieuw verdediger Tom Dekkers. Ook werd een treffer van Blauw Geel’38 geannuleerd wegens buitenspel. Groene Ster toonde veerkracht en kwam gaandeweg het tweede bedrijf terug in de wedstrijd. Met nog een kwartier te spelen waren de groen-witten dicht bij een voorsprong. De ingevallen Swen Cornelissen bediende Safouane Ahidar, die zijn half geblokt schot via de paal naast zag gaan. Uit de daaropvolgende hoekschop werd de bal door Swen Cornelissen ingeschoten, ook deze inzet werd half geblokkeerd en ging uiteindelijk via de lat over. Ruim in blessuretijd kreeg Blauw Geel’38 nog een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, echter de poging van invaller Danny Verbakel ging over het doel.

Na een herstart van de competitie met twee gelijke spelen tegen Dongen (2-2) en Blauw Geel’38 (1-1) blijft Groene Ster samen met UNA op een gedeelde vierde plaats staan. Aanstaande carnavalszondag 27 februari 2022 (aanvang: 14.30 uur) staat de thuiswedstrijd op sportpark Pronsebroek tegen Hercules uit Utrecht op het programma. De bezoekers verloren afgelopen zondag op eigen veld van Quick (1-3) en bezetten met twee punten minder de negende plaats. Al met al weer voldoende spanning in de Derde Divisie Zondag, waar de verschillen klein en overbrugbaar blijven en elke zondag maximaal voor de punten gestreden wordt. 

Blauw Geel’38/JUMBO – Groene Ster 1-1 (1-1). 34. Chefrino Eind 0-1, 45. Tom Dekkers 1-1. Scheidsrechter: Rob Souwen (Tilburg).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *