Groene Ster blijft tegen Blauw Geel’38 steken op 1-1

De laatste wedstrijd van speeldag 32 in de Derde Divisie Zondag tussen Groene Ster en Blauw Geel’38 eindigde afgelopen Hemelvaartsdag in een 1-1 gelijkspel, welke reeds voor rust tot stand kwam. Beide ploegen gingen voor de winst in ieders eigen belang wat leidde tot een wedstrijd die 90 minuten lang bleef boeien. Uiteindelijk kwam er geen winnaar uit de bus op een drukbezocht sportpark Pronsebroek.

Waar Groene Ster eerder dit seizoen in Veghel met een 1-1 remise genoegen moest nemen, was dat in Heerlerheide hetzelfde geval. Details zijn doorslaggevend in deze enerverende competitie-jaargang waar alles dicht bij elkaar ligt en twee speeldagen voor het einde nog geen duidelijkheid is over de beslissingen. In Veghel zorgde een onterecht afgekeurde treffer van Groene Ster ervoor dat er niet met de volle buit huiswaarts gekeerd kon worden. Afgelopen donderdag stond voor Groene Ster driemaal de lat in de weg bij een mogelijke treffer. De groen-witten begonnen niet goed aan het duel en Blauw Geel’38 kreeg na een furieus begin meteen enkele dotten van kansen. Inzetten van Danny Verbakel en Lars Loermans werden door Groene Ster-doelman Mark Voss gekeerd en waar eerst Jay van Boxtel in riante positie nog miste, was het na 10 minuten wel raak voor de bezoekers. Opnieuw kreeg de gelegenheidsrechtsbuiten alle ruimte om op te stomen en deze keer rondde Van Boxtel wel bekwaam af: 0-1. Gaandeweg kreeg Groene Ster meer controle en werd er voor rust veelvuldig naar aanvallende mogelijkheden gezocht. Zo bereikte Safouane Ahidar met een voorzet het hoofd van Chefrino Eind, diens kopbal zeilde naast de kruising. Na een dik half uur trok Groene Ster de stand gelijk. Op aangeven van Amin Elalji baande Safouane Ahidar zich een weg vanaf rand strafschopgebied en tegen diens trefzekere schot in de uiterste hoek had de Iraanse Blauw Geel’38-goalie Aria Hashemi geen antwoord: 1-1. Nog voor rust wilde Groene Ster doordrukken en de kansen volgden zich op. Een kopbal op de lat van Danny Stassar en een inzet van Chefrino Eind op diezelfde lat stond een voorsprong in de weg. Uit die laatste mogelijkheid kreeg Bo Breukers vanuit de rebound een grote kans op de 2-1, maar diens schot ontbeerde kracht waardoor Hashemi de bal tot hoekschop kon verwerken.

Het laatste kwartier voor rust en het eerste kwartier na rust waren van gelijke aard voor Groene Ster. Combinerend werd geprobeerd de voorsprong te forceren. Blauw Geel’38-doelman Hashemi pareerde een schot van Safouane Ahidar en had even later het geluk dat na een individuele actie de schotpoging van Amin Elalji tegen de bovenkant van de lat belandde. Ook een bekeken schot van Bo Breukers werd door de Blauw Geel-doelman tot hoekschop verwerkt. Aan de andere kant was ook Blauw Geel’38 dicht bij een treffer. Pogingen van Danny Verbakel en Lars Loermans zeilden aan linker- en rechterpaal voorbij. Groene Ster-trainer Maurice Verbunt speelde in het laatste gedeelte al zijn aanvallende troeven uit om voor de winst te gaan met het inbrengen van Swen Cornelissen, Yoรซll Henssen en Anass Kiki. Het doelpunt voor de groen-witten viel echter niet meer, ondanks enkele noemenswaardige mogelijkheden aan de zijde van Groene Ster. Een schot van Swen Cornelissen (redding Hashemi) en een inzet van dichtbij via Anass Kiki troffen geen doel.

Seizoen 2021-2022 is bijna aan het einde gekomen. Zondag 29 mei wacht een uitduel voor Groene Ster bij Westlandia en de competitie wordt afgesloten op Pinkstermaandag 6 juni op het eigen sportpark Pronsebroek met een thuiswedstrijd tegen OSS’20.

Groene Ster – Blauw Geel’38/JUMBO 1-1 (1-1). 11. Jay van Boxtel 0-1, 35. Safouane Ahidar 1-1. Scheidsrechter: Jeremy Lensink (Arnhem).

Bekijk foto’s Groene Ster – Blauw Geel’38/JUMBO (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *