Groene Ster onderuit in seizoensopener tegen ADO’20

Groene Ster verloor afgelopen zondag de seizoensopener van 2022-2023 tegen een slagvaardiger ADO’20. Op een zonovergoten sportpark Pronsebroek bleek de 0-2 ruststand ook de eindstand te zijn.

Groene Ster heeft de laatste jaren goede herinneringen bewaard aan seizoensouvertures. De laatste keer dat er bij de competitiestart puntloos van het veld werd gestapt was in seizoen 2016-2017 toen Nuenen in Heerlerheide met 0-6 te sterk bleek. Daarna won Groene Ster alle eerste duels van de competitie, zo ook driemaal in de competitie van de Derde Divisie Zondag. Tegen een degelijk ADO’20 kwam daar afgelopen zondag verandering in. ADO’20 beleefde op de slotdag van de vorige competitie een bizar einde van het voetbalseizoen in de Derde Divisie Zondag. De Heemskerkers kwamen tegen het Utrechtse Hercules in blessuretijd op gelijke hoogte. Reden voor een feestje, zou je zeggen. Maar door de 3-3 te maken verspeelde de vereniging juist de kans op promotie en bleven de ‘Superezels’ met lege handen achter. In de ouverture Groene Ster – ADO’20 van afgelopen zondag, de nummers zes en drie van vorig seizoen, was duidelijk te merken dat ADO’20 ook dit seizoen een hoogvlieger zal worden in de competitie. De bezoekers kwamen na het eerste fluitsignaal van arbiter Lensink gaandeweg beter in het spel, terwijl Groene Ster niet kon aanklampen aan de sterke tweede helft in het bekertreffen met Barendrecht. Uit een voorzet vanaf de flank werd de nieuwe ADO’20-spits Milan Zonneveld in de rug aangespeeld en vanuit de draai werd de Groene Ster-defensie inclusief doelman Mark Voss verrast: 0-1. Het hoog druk zetten van ADO’20 maakte het voor Groene Ster lastig om in het favoriete combinatiespel te komen. De 0-2 vanaf de stip via Jan-Willem Tesselaar zadelde Groene Ster met een nog groter probleem op nadat arbiter Lensink een handsbal zag in het strafschopgebied van Groene Ster. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf toonde Groene Ster meer aanvallende drang naar voren, echter alleen uit een aantal standaardsituaties stond het meeste gevaar.

In de tweede helft ging Groene Ster op zoek naar de aansluiting. Mogelijkheden daarvoor waren er mondjesmaat met een inzet van Guus Hupperts, welke door ADO’20-goalie Mike Grim werd gepareerd, en de aansluitende rebound welke door Safouane Ahidar werd gemist. De aansluitende poging van laatstgenoemde raakte de bovenkant van de lat en ook een afgekeurde treffer van Bryan Simons zorgde ervoor dat de spanning voor een terugkeer in de wedstrijd uitbleef. De door een voorsprong gesterkt ADO’20 speelde de wedstrijd gedegen uit zonder tot noemenswaardige kansen te komen. Ook de wissels aan Groene Ster-zijde met de inbreng van Bas Breukers en de jeugdige Zakaria Tarrazi, die zijn officiële debuut in de hoofdmacht maakte, boden geen soelaas meer. Komende zondag weer nieuwe kansen voor de sterdragers als de eerste uitbeurt van dit seizoen wacht op bezoek bij promovendus OJC Rosmalen. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt op sportpark De Groote Wielen.

Groene Ster – ADO’20 0-2 (0-2). 16. Milan Zonneveld 0-1, 37. Jan-Willem Tesselaar (strafschop) 0-2. Scheidsrechter: Jeremy Lensink (Arnhem).

Bekijk foto’s Groene Ster – ADO’20 (bron: Tom de Cock)

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *