Groene Ster – Blauw Geel’38: Midweekse clash in Derde Divisie Zondag

De Derde Divisie Zondag kent woensdagavond 5 oktober een midweekse speelronde. Na eerder in september al een volledige speeldag op een woensdagavond heeft de KNVB ook in de maand oktober een midweekse wedstrijddag geprogrammeerd. Groene Ster ontvangt woensdagavond het Veghelse Blauw Geel’38, een belangrijk duel voor de groen-witten om de punten in Heerlerheide te houden. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt op sportpark Pronsebroek.

Afgelopen zondag kwam Groene Ster niet in actie. DEM uit Beverwijk vierde haar 100-jarig bestaan, waardoor de ontmoeting Groene Ster – DEM wordt ingehaald op zondag 23 oktober. Met acht officiële speelrondes is de Derde Divisie Zondag al aardig op weg in seizoen 2022-2023. Gaandeweg de eerste periode krijgt de ranglijst daarbij ook vorm, waar Groene Ster vooralsnog een 16e stek bezet en de komende tegenstander op een 7e plaats vertoeft. Vier verliespunten is echter maar de kloof tussen Groene Ster en Blauw Geel’38, wat nog maar eens aangeeft dat de onderlinge afstanden te overbruggen zijn.

Groene Ster zal woensdagavond op de winst azen. Na de eerste zege tegen Baronie (3-1) lukte het de equipe van Maurice Verbunt niet om een resultaat te halen bij Unitas. Een moment van balverlies werd de ploeg fataal waarna in de slotfase, ondanks enkele mogelijkheden en de paal, de tegentreffer niet meer ongedaan kon worden gemaakt. Met anderhalve week rust zal hoofdtrainer Maurice Verbunt zijn manschappen ervan doordringen de nieuwe maand goed te starten. Met Blauw Geel’38 treft Groene Ster een ploeg die de laatste weken omhoog wist te klimmen. Winstpartijen tegen OJC Rosmalen en TOGB bezorgden het team van Niels van Casteren een sprong omhoog.

Groene Ster en Blauw Geel’38 troffen elkaar in de Derde Divisie Zondag al drie keer eerder waarbij in alle ontmoetingen er geen winnaar uit de bus kwam en 1-1 de eindstand bleek. Woensdagavond een nieuwe herkansing voor de sterdragers om dit keer aan de goede kant van de score te geraken. De aanwezigheid van de supportersschare is daarbij weer van groot belang. Wij hopen iedereen komende woensdagavond op sportpark Pronsebroek te mogen begroeten om de jongens als 12e man van de nodige support te voorzien.

Balsponsor
De wedstrijdbal voor de wedstrijd Groene Ster – Blauw Geel’38 wordt gesponsord door Marcel van Eeghem, al jarenlang trouw lid en supporter van het eerste elftal. Groene Ster bedankt Marcel voor de ondersteuning aan onze vereniging.


Woensdag 5 oktober 2022

Groene Ster – Blauw Geel’38

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Max Kok uit Maastricht

aanvang: 20.00 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 5 Hercules VVSB 20.00 uur
05-10-2022 Quick Unitas 20.00 uur
Periode 1 UDI’19 Baronie 20.00 uur
  UNA Gemert 20.00 uur
  JOS Watergraafsmeer DEM 20.00 uur
  ADO’20 TOGB 20.00 uur
  OJC Rosmalen Dongen 20.00 uur
  OSS’20 HSC’21 20.00 uur
  Groene Ster Blauw Geel’38 20.00 uur
 

PUPIL VAN DE WEEK

Woensdag 5 oktober 2022 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Blauw Geel’38 1 Kyano Dragstra pupil van de week. De 10-jarige Kyano is speler van Groene Ster JO11-3 en zit in groep 6 van basisschool De Ganzerik. Zijn favoriete club is Ajax en zijn favoriete speler is Lionel Messi en bij Groene Ster is aanvoerder Dylan Zwartjes zijn favoriet. Kyano voorspelt een 1-0 overwinning voor Groene Ster tegen Blauw Geel’38. Groene Ster wenst Kyano veel plezier en een leuke avond.

 

 

SPONSOR VAN DE WEEK

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *