Groene Ster moet genoegen nemen met gelijkspel bij UDI’19

Groene Ster kwam afgelopen zondag op het natuurgras van sportpark Parkzicht in Uden tegen het eveneens in de onderste regionen vertoevende UDI’19 niet verder dan een bloedeloze 0-0. Een resultaat waar beide ploegen niet veel mee opschieten in de aansluitingsrace naar een plek in de veilige middenmoot. Voor Groene Ster betekende dit het derde gelijkspel op rij op vreemde bodem.

Groene Ster ging voetballend sterk van start, maar wist aanvallend nauwelijks gevaarlijk te worden tegen UDI’19 dat enorm behoudend speelde vanaf de aftrap. De Brabantse ploeg bleef voortdurend met bijna iedereen achter de bal en reageerde alleen aanvallend bij balverlies van Groene Ster. In de eerste helft was verreweg het meeste balbezit voor de sterdragers, maar aanvallend was het steeds net niet. Bij veel goede combinaties ontbrak de eindpass door onnodig balverlies of verkeerde keuzes. Thuisclub UDI’19 was tot tweemaal toe gevaarlijk voor het doel van Groene Ster-doelman Mark Voss na onnodig balverlies, maar ook de UDI’19-spitsen Jeroen van Schoonhoven en Roald van Hout, ooit nog spelend voor Fortuna Sittard, wisten niet tot scoren te komen.

In de tweede helft leverde een verkeerde keuze aan Groene Ster-zijde een enorme kans op voor UDI’19. Spits Jeroen van Schoonhoven bediende Roald van Hout, die onderuitging na een correcte ingreep. De prima leidende leidsman Pascal Smeenk wuifde terecht de protesten weg voor een vermeende strafschop. Drie minuten later kwam de mee naar voren gekomen Dennis Petit net tekort om de score te openen na een vrije trap van Safouane Ahidar. In het laatste kwartier zochten de Udenaren steeds meer de aanval, maar tot echt noemenswaardig gevaar kwam men niet. Groene Ster kreeg nog drie mogelijkheden in de eindfase. Amin Elalji zag zijn schot gestopt worden door de vuisten van UDI-doelman Ralph Vos, invaller Zlatko Zejnilovic was dicht bij een treffer uit een voorzet van Guus Hupperts en in blessuretijd kreeg Groene Ster nog een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, echter de inzet van Dylan Zwartjes was een prooi voor de UDI-goalie.

De belangrijke novembermaand – met drie thuiswedstrijden en een uitwedstrijd – zit er nu voor de helft op, 2-3 verlies thuis tegen Quick en een 0-0 tegen UDI’19. Door deze teleurstellende resultaten zijn de belangen groot bij de komende twee thuiswedstrijden tegen UNA en Dongen. Te beginnen aanstaande zondag 20 november als op het eigen sportpark Pronsebroek UNA uit Veldhoven, de nummer vijf van de ranglijst, te gast is.

UDI’19/CSU – Groene Ster 0-0 (0-0). Scheidsrechter: Pascal Smeenk (Diepenveen).

Samenvatting DTV Sport:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *