Marco van Hoogdalem assistent-trainer Groene Ster

Marco van Hoogdalem zal in het nieuwe seizoen 2023-2024 deel uitmaken van de technische staf van de hoofdmacht van derdedivisionist Groene Ster als assistent van de nieuwe hoofdtrainer Jordy Reneerkens. Marco van Hoogdalem en Jordy Reneerkens zijn geen onbekenden voor elkaar, vorig seizoen vormden zij samen de technische staf van het beloftenteam van Roda JC. Beide verheugen zich dan ook op een hernieuwde samenwerking in Heerlerheide. Marco van Hoogdalem is in het bezit van de trainerslicentie UEFA B en is al vele jaren verbonden aan de jeugdopleiding van Roda JC, waar hij met een aantal van onze selectiespelers heeft samengewerkt.

De 50-jarige Marco van Hoogdalem kan terugblikken op een rijke carrière als profvoetballer. In 1993 verruilde hij RKC voor Roda JC, waarna de centrale verdediger in januari 1997 vertrok naar de Duitse Bundesliga. Met Schalke 04 beleefde Van Hoogdalem een zeer succesvolle periode, met o.a. het winnen van de UEFA Cup en tweemaal de Duitse beker. Zware blessures noodzaakten hem zijn carrière vroegtijdig te beëindigen. In totaal kwam Marco van Hoogdalem tot 376 wedstrijden in het betaalde voetbal, waarin hij 26 keer scoorde.

In het dagelijks leven runt Marco samen met zijn vrouw Herberg de Bernardushoeve in Ubachsberg. Marco heeft twee zonen. Zijn oudste zoon Tristan, die uitkomt voor vierdedivisionist SV Meerssen, speelde in seizoen 2018-2019 bij Groene Ster.

Wij heten Marco van harte welkom bij Groene Ster en wensen hem veel succes vanaf het nieuwe seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *