‘Zespuntenduel’ op sportpark Pronsebroek: Groene Ster – Gemert

Nadat de kruitdampen van de Carnaval zijn opgetrokken, is het weer zaak om de focus te leggen op het voetbal. Op de laatste zondag van februari speelt de hoofdmacht van Groene Ster een belangrijk thuisduel als Gemert op bezoek komt in Heerlerheide. Beide ploegen staan op een schamel puntje van elkaar en willen de gevarenzone van de Derde Divisie Zondag zo snel mogelijk verlaten. Kortom een echt ‘zespuntenduel’ waarin beide ploegen voor de winst zullen strijden. Om 14.30 uur zal arbiter Dominique Prick voor het beginsignaal fluiten op sportpark Pronsebroek in Heerlerheide.

Na twee remises (TOGB en Blauw Geel’38) en de nipte thuisnederlaag tegen VVSB zal Groene Ster komende zondag op zoek willen gaan naar de eerste driepunter van 2023. Een week voor de Carnaval was de equipe van Maurice Verbunt dicht bij de winst. Op bezoek bij hoogvlieger Blauw Geel’38 verdedigden de groen-witten een 0-1 voorsprong totdat vier minuten voor het einde alsnog een gelijkspel de boeken in ging, alweer de elfde remise van de competitie. Om de gang naar boven in te zetten zijn echter driepunters gewenst en zal Groene Ster de ‘fifty/fifty’ duels in haar voordeel moeten gaan beslechten. Met de clash tegen Gemert (nummer 15 tegen 14) kan de eerste stap worden gezet aan het begin van een belangrijke serie wedstrijden. Op Carnavalsdinsdag oefende Groene Ster in de dichte mist tegen het Duitse Germania Teveren (1-2), een nuttig oefenduel en fysieke prikkel in de aanloop naar de herstart van de competitie.

Eerder dit seizoen won Gemert midweeks van Groene Ster met 2-1, alhoewel een gelijkspel zomaar tot de mogelijkheden behoorde. De ontmoeting daarvoor betrof een heuse topper in de Derde Divisie Zondag. Op 1 mei 2022 won Groene Ster, als nummer 3, bij koploper Gemert (1-2). Beide teams eindigden toen op plek 4 (Gemert) en plek 6 (Groene Ster) in de eindstand van seizoen 2021/2022. Dit seizoen is de mindset beduidend anders en hebben beide ploegen handhaving als voornaamste prioriteit in het achterhoofd. Met zes punten uit de drie duels na de winterstop heeft Gemert de eerste oogst van de tweede seizoenshelft te pakken. De ploeg van Reinald Boeren pakte de volle buit tegen concurrenten UDI’19 en Quick. Thuis bleek UNA te sterk voor de Gemertenaren. Gemert zal met nieuwe personele aanwas in de winterpauze net als Groene Ster boven de streep willen eindigen. Het treffen Groene Ster – Gemert kent daarmee aardige belangen om de druk onderin enigszins te verlichten.

Op sportpark Pronsebroek derhalve een aardig affiche tussen twee ploegen die elkaar al jarenlang treffen en daarbij elkaar doorgaans geen duimbreed toegeven. Wij hopen iedere Groene Ster-supporter van jong tot oud komende zondagmiddag op sportpark Pronsebroek te mogen begroeten om de jongens als 12e man langs de lijn te ondersteunen.

Voorwedstrijd
Om 12.00 uur spelen de JO12-1 teams van Groene Ster en Gemert een onderlinge voorwedstrijd en zullen de spelers de hoofdmachten van beide teams begeleiden bij de opkomst op het hoofdveld rond 14.30 uur. Beide jeugdteams treffen elkaar in het kader van de samenwerking met FC Robinstijn. Zowel Groene Ster als Gemert is als vriendenclub betrokken bij deze mooie stichting, die voetbalwensen vervult voor kinderen die om wat voor reden dan ook een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

Programma:
12.00 uur: Groene Ster JO12-1 – Gemert JO12-1 (hoofdveld)
(de wedstrijd is rond 13.15 uur afgelopen)

13.15 uur: Huldiging Groene Ster JO12-1 in kantine (kampioenschap 2e fase)
Aansluitend voor beide teams iets te drinken en eten

14.10 uur: Omkleden JO12 teams voor line-up

14.30 uur: Line-up lopen Groene Ster 1 – Gemert 1
Op het veld een foto maken met beide jeugdteams en eerste elftallen met de banner van Groene Ster en Gemert (mbt FC Robinstijn) erbij.

Daarna kunnen de kids nog genieten van een hopelijk aantrekkelijk wedstrijd. Tijdens de wedstrijd Groene Ster 1 – Gemert 1 zal er tevens een collecte voor FC Robinstijn worden gehouden.  


Zondag 26 februari 2023

Groene Ster – Gemert

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Dominique Prick uit Maastricht

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 23 Hercules Blauw Geel’38 14.00 uur
26-02-2023 ADO’20 VVSB 14.00 uur
Periode 2 Quick DEM 14.00 uur
  UDI’19 Unitas 14.00 uur
  OJC Rosmalen TOGB 14.00 uur
  JOS Watergraafsmeer HSC’21 14.00 uur
  OSS’20 Dongen 14.00 uur
  UNA Baronie 14.30 uur
  Groene Ster Gemert 14.30 uur
 

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 26 februari 2023 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Gemert 1 Skylar Hanssen pupil van de week. De 8-jarige Skylar is speelster van Groene Ster JO9-3 en zit in groep 5A van Bassischool Windekind. Haar favoriete club is Roda JC en haar favoriete speler is Boyd Reith en bij Groene Ster is captain Dylan Zwartjes haar favoriet. Skylar voorspelt een 2-1 overwinning voor Groene Ster tegen Gemert. Groene Ster wenst Skylar veel plezier en een leuke middag.

 

 

 

SPONSOR VAN DE WEEK

 

SPONSOR VAN DE WEDSTRIJDBAL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *