Groene Ster moet doorpakken tegen Unitas

Na de cruciale driepunter in Breda bij concurrent Baronie maakt Groene Ster zich op voor twee thuisduels op het eigen vertrouwde sportpark Pronsebroek. Komende zondag 12 maart 2023 komt Unitas uit Gorinchem op bezoek, een week later het inhaalduel tegen OJC Rosmalen. Zondagmiddag wacht om 14.30 uur de confrontatie voor Groene Ster tegen de Gorcummers die het linkerrijtje van de Derde Divisie Zondag sluiten op een negende plek.

De winst tegen directe concurrent Baronie moet Groene Ster het vertrouwen hebben gegeven om bij de start van de derde periode door te pakken en het zicht naar boven op de ranglijst te bewerkstelligen. Met de volgende ontmoeting tegen Unitas voor de deur wacht wederom een belangrijke krachtmeting. Unitas staat op de negende plek en het verschil met Groene Ster (plek 15) bedraagt zes verliespunten. Meer dan een handvol ploegen staan derhalve binnen overbrugbare afstand van elkaar. Het is dan ook zaak om een serie neer te zetten door de groen-witten. Unitas is de laatste jaren een geduchte opponent voor Groene Ster. De ploeg van trainer Hans de Jong kende een prima start van het seizoen en vertoefde lang in de subtop, echter na de winst op Gemert (2-3) op zondag 20 november 2022 duurde het een poos voordat de roodbroeken weer aan de juiste kant van de score stonden. Afgelopen zaterdag werd een mindere reeks beëindigd en met een 1-0 thuiszege tegen UNA weer eens gewonnen.

Groene Ster-trainer Maurice Verbunt weet inmiddels wat in dit stadium van de competitie wordt gevraagd en zal zijn ploeg dan ook weer klaarstomen om op eigen terrein vol voor de winst te gaan. De laatste zege in Heerlerheide dateert van zondag 23 oktober 2022, toen DEM uit Beverwijk met 4-2 aan de kant werd gezet. Met de historische resultaten tegen Unitas op divisieniveau in ogenschouw nemend heeft Groene Ster nog wat recht te zetten. Vorig seizoen verloor Groene Ster op eigen veld in de ultieme slotfase (1-2) en werd er op bezoek bij Unitas met 1-1 gelijk gespeeld. Dit seizoen verloor Groene Ster in Gorinchem met het kleinst mogelijke verschil na de enige treffer van Unitas-topscorer Robert Mutzers. Scheidsrechter Jeremy Lensink uit Arnhem zal zondagmiddag vanaf 14.30 uur Groene Ster – Unitas in gang fluiten en de 22 spelers tot voetbal manen.

Wij hopen iedere Groene Ster-supporter van jong tot oud komende zondagmiddag op sportpark Pronsebroek te mogen begroeten om de jongens als 12e man langs de lijn te ondersteunen.


Zondag 12 maart 2023

Groene Ster – Unitas

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Jeremy Lensink uit Arnhem

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 25 TOGB VVSB 2-0
12-03-2023 OJC Rosmalen Blauw Geel’38 19.00 uur
Periode 3 Hercules Baronie 14.00 uur
  UDI’19 HSC’21 14.00 uur
  ADO’20 Gemert 14.00 uur
  Quick OSS’20 14.00 uur
  JOS Watergraafsmeer Dongen 14.00 uur
  Groene Ster Unitas 14.30 uur
  UNA DEM 14.30 uur
 

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 12 maart 2023 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Unitas 1 Luuk de Waal pupil van de week. De 7-jarige Luuk is speler van Groene Ster JO8-2 en zit in groep 4 van Bassischool De Horizon. Zijn favoriete club is Ajax en zijn favoriete speler is Kylian Mbappé en bij Groene Ster is Danny Stassar zijn favoriet. Luuk voorspelt een 3-1 overwinning voor Groene Ster tegen Unitas. Groene Ster wenst Luuk veel plezier en een leuke middag.

 

 

SPONSOR VAN DE WEEK

SPONSOR VAN DE WEDSTRIJDBAL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *