Groene Ster klopt Unitas en pakt tweede zege op rij

Groene Ster heeft voor de eerste keer dit seizoen de tweede overwinning op rij te pakken. Afgelopen zondag werd Unitas uit Gorinchem met 1-0 verslagen op sportpark Pronsebroek. In een onderhoudend duel konden in de ultieme slotfase de handen de lucht in voor de sterdragers nadat verdediger Joris de Kleijn van dichtbij de enige en doorslaggevende treffer van de middag liet aantekenen. In de spannende strijd in de onderste regionen van de Derde Divisie Zondag verschaft Groene Ster zich ietwat meer lucht.

Na de cruciale driepunter bij concurrent Baronie was het zaak voor Groene Ster om door te pakken in het thuisduel tegen Unitas. De Gorcummers begonnen sterk aan de competitie, maar zakten inmiddels wat weg in de grijze middenmoot met een kloof van zes verliespunten op Groene Ster. Na zondag 12 maart werd die achterstand door Groene Ster verkleind tot nog maar drie verliespunten en zal ook Unitas nog vol aan de bak moeten om punten te vergaren. Op sportpark Pronsebroek vielen in de eerste helft geen treffers te noteren. Unitas staat bekend om en stugge, fysieke ploeg met goalgetter Robert Mutzers in de frontlinie. De topscorer van Unitas werd echter vakkundig aan banden gelegd door het sterk spelende defensieve blok van Groene Ster, dat net als in Breda ook nu de rijen gesloten hield. Ook de kansen van de Unitas-spits werden verijdeld door de verdediging van Groene Ster. Zo redde doelman Mark Voss op een inzet van dichtbij en stond verdediger Dennis Petit op de juiste plek om vlak voor rust een inzet van de doellijn te halen. Aan de andere kant kon een verdekt schot van Safouane Ahidar ternauwernood worden gekeerd door Unitas-goalie Luc van Dongen.

Net zoals de wind in de tweede helft voor Groene Ster de juiste kant op stond, werden ook gaandeweg de rollen omgedraaid in voetballend opzicht. De toegepaste wissel door hoofdtrainer Maurice Verbunt, met het inbrengen van Mitchel Keulen en het doorschuiven van Shaquille Simmons een linie naar voren, gaf Groene Ster meer aanvallende druk en daarmee meerdere gevaarlijke situaties in het Gorcumse strafschopgebied. Het venijn bij Groene Ster – Unitas zat hem duidelijk in de staart. Na tal van hoekschoppen in een fase waarin de opponent er minder voetballend uit kwam, sloeg Groene Ster toe. Na een hoekschop van Dylan Zwartjes spatte een kopbal van Mitchel Keulen eerst nog op de lat uiteen. Uit een opvolgende hoekschop belandde de bal wederom bij Mitchel Keulen. Met een harde voorzet werd de vrijstaande en mee opgekomen verdediger Joris de Kleijn gevonden die met een intikker de luid bejubelde 1-0 openingstreffer liet aantekenen. In de resterende slotminuten gaf Groene Ster geen krimp meer en kon de eerste thuiszege van 2023 worden gevierd.

De 1-0 winst op Unitas betekende de eerste zege voor Groene Ster in een onderlinge ontmoeting met de ploeg uit Gorinchem op divisieniveau. Het getoonde collectief om 90 minuten voor de punten te strijden moet de opmaat worden voor de resterende duels van deze competitiejaargang. Komende zondag 19 maart (aftrap: 14.30 uur) wederom een thuiswedstrijd voor Groene Ster als het eerdere versneeuwde duel uit de tweede periode tegen OJC Rosmalen wordt ingehaald. Na die speeldag staan alle ploegen op 25 duels en naderen de ontknopingen in de maanden april en mei.

Groene Ster – Unitas 1-0 (0-0). 87. Joris de Kleijn 1-0. Scheidsrechter: Jeremy Lensink (Arnhem).

Bekijk foto’s Groene Ster – Unitas (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *