Groene Ster puntloos na onnodige thuisnederlaag

Na twee winstpartijen verloor Groene Ster afgelopen zondag het thuisduel tegen middenmoter OJC Rosmalen. Na een 0-1 ruststand knokte Groene Ster zich vlak na rust terug in de wedstrijd door een treffer van Chefrino Eind. Vlak daarna het kantelpunt van de middag met de discutabele afgekeurde rake kopbal van wederom Chefrino Eind en derhalve geen voorsprong voor de sterdragers. Hierna volgde een fase waarin alles of niets werd gespeeld. Aan de andere kant scoorden de bezoekers wel en bleef Groene Ster voor de negende keer dit seizoen met lege handen achter.

Elke wedstrijd in de Derde Divisie Zondag heeft zo zijn eigen verhaal. Waar Groene Ster de laatste twee duels op karakter naar zich toe wist te trekken, ontbrak het afgelopen zondag tegen promovendus OJC Rosmalen aan de factor geluk. In veel duels waarin de ploegen gelijke tred met elkaar houden, geven de details vaak de doorslag. Na een bescheiden eerste helft met weinig doelkansen en twee gelijkwaardige ploegen werden er niet veel doelrijpe mogelijkheden gecreëerd voor beide doelen. Een kopbal op de lat van Bryan Simons en een schot net over de deklat van Dennis Petit waren de wapenfeiten aan Groene Ster-zijde. OJC toonde zich aan de andere kant wel effectief. Vlak voor rust kreeg Groene Ster na een hoge voorzet de bal maar niet weg en uit diverse rebounds stond uiteindelijk OJC-er Joep van der Velden op de juiste plek om de eerste treffer te laten noteren en de ruststand te bepalen (0-1).

In de eerste 20 minuten van de tweede helft pakte Groene Ster de zaken energiek aan en werd er met snel combinatievoetbal richting de goal van de bezoekers gespeeld. Na nog geen vijf minuten gespeeld te hebben, kopte Chefrino Eind uit een voorzet van de actieve Shaquille Simmons de bal achter OJC-doelman Luuk Vogels in de verre hoek: 1-1. Het sterk uit de kleedkamers gekomen Groene Ster wilde gelijk doordrukken en forceerde in die fase meer dan een handvol hoekschoppen. Uit een van die hoekschoppen leek Chefrino Eind op aangeven van Dylan Zwartjes met een rake kopbal de 2-1 aan te tekenen, ware het niet dat de Tilburgse arbiter Luc Baars de voltreffer afkeurde om onduidelijke redenen. De leidsman zou een duwfout hebben geconstateerd, terwijl juist bleek dat OJC-goalie Luuk Vogels zijn eigen verdediger Daan van Tooren in de doelmond ten val bracht. Geen voorsprong voor Groene Ster dat de moed niet opgaf en met twee gevaarlijke pogingen van Shaquille Simmons op jacht bleef gaan om alsnog de gewenste driepunter te behalen. De treffer viel aan de andere kant. Na balverlies aan Groene Ster-zijde wist OJC Rosmalen op te rukken en vond goaltjesdief Dennis Knuiman vanuit de draai het gaatje tussen de paal en Groene Ster-doelman Mark Voss: 1-2. Groene Ster probeerde hierna vanuit de achtervolging voor de gelijkmaker te gaan. Met opportunisme en aanvallende wissels van hoofdtrainer Maurice Verbunt werd het doel bestookt van de bezoekers, maar een treffer kwam er niet meer. 

Een zure nederlaag in een duel waar een gelijkspel minstens terecht was. Lang bij de pakken neerzitten is er niet bij. Komende zondag wederom nieuwe kansen om voor de punten te strijden in deze belangrijke fase van de competitie. In Beverwijk wacht dan vanaf 14.00 uur de confrontatie met DEM, dat met zes punten verschil ook zes plekken boven Groene Ster vertoeft. Op voorhand wederom een ontmoeting tussen ploegen die zich de komende twee maanden zich zo snel mogelijk veilig willen spelen en de gevarenzone willen ontlopen.

Groene Ster – OJC Rosmalen 1-2 (0-1). 32. Joep van der Velden 0-1, 49. Chefrino Eind 1-1, 61. Dennis Knuiman 1-2. Scheidsrechter: Luc Baars (Tilburg).

Bekijk foto’s Groene Ster – OJC Rosmalen (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *