Groene Ster speelt seizoensouverture tegen OSS’20

Groene Ster staat aan de vooravond van het vijfde seizoen in de Derde Divisie B en maakt zich op voor de seizoensouverture tegen OSS’20. Zondagmiddag 20 augustus om 14.30 uur gaat het los als de groen-witten het nieuwe seizoen 2023-2024 aftrappen met een thuisduel op sportpark Pronsebroek.

De introductie van het ‘weekendvoetbal’ en de gemengde indeling zaterdag/zondag levert voor Groene Ster in het nieuwe seizoen maar liefst acht nieuwe tegenstanders op. Uit de Vierde Divisie (de voormalige hoofdklasse) maken Kloetinge en provinciegenoot SV Meerssen als kampioen de overstap naar de Derde Divisie. AWC wist via de nacompetitie de promotie naar de Derde Divisie te bewerkstelligen. TEC daalt af uit de Tweede Divisie en de vier ploegen Barendrecht, SteDoco, Sportlust’46 en Hoek acteerden vorig seizoen nog in de Derde Divisie Zaterdag en maken door de geografische ligging de switch naar de zuidelijke Derde Divisie B. Doordat in de Derde Divisie B in seizoen 2023-2024 een vijftal zaterdagclubs uitkomen, zal Groene Ster derhalve ook op zaterdag (18.00 uur) in actie gaan komen in een uit- of thuisduel.

Na een gedegen voorbereiding speelt Groene Ster de seizoensopener op eigen veld tegen OSS’20. Beide ploegen waren vorig seizoen concurrenten van elkaar om de onderste regionen te ontstijgen. Groene Ster kende een sterke eindspurt en eindigde met 43 punten op de 13e plaats en daarmee de winst van de derde periodetitel. OSS’20 wist op de laatste speeldagen ook het vege lijf te redden en net boven de streep te eindigen op plek 14 met 36 punten. Hoe de vlag er dit seizoen bijhangt is nog koffiedik kijken, alhoewel met de toevoeging van een aantal stevige zaterdagclubs de competitie op voorhand sterker lijkt. Het zal in ieder geval weer een boeiende competitie worden waarin Groene Ster sportief haar mannetje zal moeten staan. 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen in het nieuwe seizoen. Groene Ster zal er zondag meteen moeten staan en hield aan de ontmoetingen met OSS’20 vorig seizoen twee keer een remise (1-1) over. Tegenstander OSS’20 kende een behoorlijk aantal mutaties in de selectie, waardoor trainer Roy de Haan aan een nieuw team moet smeden. Ook Groene Ster-trainer Jordy Reneerkens zal zondag enkele nieuwe aanwinsten in zijn basiself formeren. Samen met Marco van Hoogdalem zal het trainersduo de manschappen klaar hebben gestoomd om voor eigen publiek alles in het werk te stellen om een vliegende start te maken in de nieuwe competitie. Wij hopen u komende zondag op sportpark Pronsebroek als vanouds weer te mogen begroeten voor de seizoensopening in de Derde Divisie B om de jongens als 12e man van de nodige support te voorzien.


Zondag 20 augustus 2023

Groene Ster – OSS’20

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Rob Souwen uit Tilburg

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 1 TOGB OJC Rosmalen 14.30 uur (zat)
19-08-2023/20-08-2023 Sportlust’46 SteDoCo 15.00 uur (zat)
Periode 1 Kloetinge Blauw Geel’38 15.00 uur (zat)
  Quick Hoek 18.00 uur (zat)
  Unitas Baronie 18.00 uur (zat)
  AWC Barendrecht 18.00 uur (zat)
  TEC Gemert 14.30 uur
  UNA Meerssen 14.30 uur
  Groene Ster OSS’20 14.30 uur
 

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 20 augustus 2023 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – OSS’20 1 Hailey Braamse pupil van de week. De 11-jarige Hailey is speelster van Groene Ster JO12-3 en zit in groep 8 van Bassischool Gerardus Majella. Haar favoriete club is PSV en haar favoriete speler is Cristiano Ronaldo en bij Groene Ster is doelman Mark Voss haar favoriet. Hailey voorspelt een 4-1 overwinning voor Groene Ster tegen OSS’20. Groene Ster wenst Hailey veel plezier en een leuke middag.

 

SPONSOR WEDSTRIJDBAL

De wedstrijdbal bij de wedstrijd Groene Ster – OSS’20 is geschonken door vaste supporter Job Claessens. Job is een voetbalfan van het eerste uur, trouwe supporter van het eerste elftal en altijd aanwezig bij alle thuiswedstrijden in de Derde Divisie. Job, hartelijk bedankt voor deze ondersteuning aan onze vereniging!

SPONSOR VAN DE WEEK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *