Groene Ster verslaat OSS’20 in seizoensouverture

Groene Ster boekte afgelopen zondag de eerste driepunter van de competitie. Tijdens de seizoensouverture van een fonkelnieuw seizoen werd OSS’20 op sportpark Pronsebroek met 3-1 verslagen. Een goede start voor de ploeg van het nieuwe trainersduo Jordy Reneerkens en Marco van Hoogdalem en een fraaie beloning voor staf en spelers na een lange voorbereiding waarin met een deels vernieuwd team hard werd gewerkt. Na een 1-0 ruststand via een rake knal van Dylan Zwartjes kwamen de bezoekers na rust terug in de wedstrijd. Uiteindelijk vermande Groene Ster zich en door doelpunten van Clint Ghijsen (2-1) en invaller Zakaria Tarrazi (3-1) werden de eerste punten begroet.

Het vijfde seizoen in de Derde Divisie belooft weer een interessante competitie te worden. Voor het vijfde jaar op rij speelde Groene Ster de ouverture op eigen veld. Vier van die ouvertures (OFC, JOS Watergraafsmeer, DEM en afgelopen zondag OSS’20) werden in winst omgezet. Vorig seizoen bleek de latere kampioen ADO’20 te sterk. De technische staf hield voor het treffen met OSS’20 vast aan dezelfde basis van een week eerder toen eenvoudig de volgende bekerronde werd behaald. Tegen OSS’20 deelde Groene Ster de lakens uit in de eerste helft en leek een treffer een kwestie van tijd. Uit een voorzet van Safouane Ahidar kwam verdediger Mikel Nuhaj met het hoofd net te kort om gevaar te stichten. Schoten van Danny Stassar en Bjorn Stassen konden door de Osse goalie Job Froeling met de vuisten onschadelijk worden gemaakt en pogingen van Joris de Kleijn en Safouane Ahidar eindigden over het doel. Tot de 35e minuut toen aanvoerder Dylan Zwartjes aanlegde en met een rake knal de OSS’20-doelman het nakijken gaf: 1-0. Een terechte voorsprong voor de groen-witten die tegelijkertijd ook beducht moesten zijn voor de Brabanste tegenstoten.

In het eerste kwartier na rust kende Groene Ster een lastige fase waarin OSS’20 nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker. Na het uitvallen van verdediger Mikel Nuhaj was Groene Ster even zoekende, waarna de bezoekers wisten te egaliseren nadat een voorzet vanaf de flank kon worden binnen gelopen door invaller Ifra Sow. OSS’20, dat met trainer Roy de Haan en de nodige spelersmutaties bouwt aan een nieuwe ploeg, leek de overhand te krijgen. Na die lastige fase pakte Groene Ster echter de draad weer op. De in de rust ingebrachte Levi Golsteijn en de latere invaller Bas Breukers zorgden voor volop dreiging. Uit een van die aanvallen onstnapte Bas Breukers op de flank om vervolgens de bal panklaar op het hoofd te leggen van Clint Ghijsen. Met een fraaie tegendraadse kopbal knikte de middenvelder knap raak: 2-1. Daarna was het zaak voor Groene Ster om de voorsprong te behouden tegen een naar de gelijkmaker zoekend OSS’20. Via de Osse aanvaller Hicham Haouat (gemikt schot hoog over) volgde nog even een spannend moment. Na een goede rush van Bas Breukers en diens schot, dat via de binnenkant van de paal uit het doel stuiterde, konden in de blessuretijd de handen definitief de lucht in. Groene Ster maakte aan alle onzekerheid een einde toen invaller en eigen jeugdspeler Zakaria Tarrazi na een goede doorkopbal van Levi Golsteijn alleen op de keeper af kon en vakkundig wist af te ronden: 3-1.

Een prima competitiestart voor de sterdragers in het nieuwe seizoen. Op de tweede speeldag wacht een avondwedstrijd als Groene Ster op zaterdag 26 augustus op bezoek gaat bij Baronie in Breda, dat ook al de eerste punten heeft binnen gehengeld na een uitzege bij Unitas (2-3).

Groene Ster – OSS’20 3-1 (1-0). 35. Dylan Zwartjes 1-0, 57. Ifra Sow 1-1, 68. Clint Ghijsen 2-1, 90+4. Zakaria Tarrazi 3-1. Scheidsrechter: Rob Souwen (Tilburg).

Bekijk foto’s Groene Ster – OSS’20 (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *