Groene Ster blijft overeind in Kloetinge

Voor de tweede keer in drie weken maakte Groene Ster de verre reis, via België, naar de provincie Zeeland. De eerste ontmoeting in het mooie Zeeuwse land tegen Hoek werd met ruime cijfers verloren (4-1). Nu was het ambitieuze Kloetinge de tegenstander op de zevende speeldag van de Derde Divisie B. In het sfeervolle en goed gevulde Wesselopark behaalde Groene Ster, waarbij maar liefst vijf potentiële basisspelers ontbraken, een verdienstelijk 1-1 gelijkspel. Een compliment is dan ook op zijn plaats aan staf en spelersgroep, die met een enorme werklust, een gedisciplineerde speelwijze en vanuit een hecht collectief knap overeind bleven.

Na de eerdere ontmoeting in de landelijke TOTO KNVB Beker (september 2019) troffen Kloetinge en Groene Ster elkaar afgelopen zaterdag voor het eerst in competitieverband. De beste kansen waren aanvankelijk voor de thuisclub in de eerste helft. De fysiek sterke Kloetinge-spits Kyle Doesburg en Koen Plank kregen kansen op de openingstreffer zonder tot scoren te komen. Ook Groene Ster liet zich niet onbetuigd en verscheen enkele malen gevaarlijk voor het doel van Kloetinge-sluitpost Mitchel Braafhart. Bjorn Stassen en Tom Hajjaji zagen hun inzet gestopt worden door de doelman na fraaie aanvallen van de sterdragers.

Vlak na de pauze moest Groene Ster noodgedwongen een omzetting doen in de defensie na het geblesseerd uitvallen van de weer terug gekeerde linkerverdediger Ruben Rokx. Danny Stassar verhuisde naar het hart van de verdediging en de jeugdige middenvelder Zakaria Tarrazi kwam binnen de lijnen. Na een uur voetbal pakte Kloetinge de leiding met de 1-0 voorsprong. De behendige linkspoot Yassin Ouja draaide de bal vanaf de flank gevaarlijk voor het Groene Ster-doel en uit het niets kopte Ruben de Jager vrijstaand de 1-0 tegen de touwen. Daarvoor had Groene Ster de mogelijkheid, echter de schuiver van Groene Ster-spits Bjorn Stassen ging voorlangs. Na de achterstand vermande Groene Ster zich en toonde karakter in het levendige duel. De ploeg liet zich niet overrompelen, maar zocht juist zelf de aanval in de jacht op de gelijkmaker. Een vrije trap van Dylan Zwartjes was een prooi voor de Kloetinge-doelman en tien minuten voor tijd verscheen Tom Hajjaji vrij voor Braafhart. De Zeeuwse goalie stak nog een stokje voor deze Limburgse aanval, maar moest een paar minuten later toch capituleren. Na een aanval van Groene Ster verlengde Bjorn Stassen de bal slim op Stan Shotton, die goed controlerend en met een beheerst schot in de linkerhoek de verdiende gelijkmaker op het grote scorebord liet noteren: 1-1.

In de resterende speeltijd en de vijf minuten blessuretijd probeerde Kloetinge alsnog de zege te forceren. Groene Ster, met opnieuw een sterke Mark Voss in het doel, bleef fier overeind en tilde de 1-1 met verve richting eindstreep. In de nieuwe maand oktober vervolgen de groen-witten de competitie komende zondag met een thuisduel tegen AWC uit Wijchen. De promovendus kent een verdienstelijke start en staat met negen punten twee plekken boven Groene Ster. Een belangrijk duel voor de sterdragers om voor eigen publiek weer eens de volle buit te bemachtigen.

Kloetinge – Groene Ster 1-1 (0-0). 61. Ruben de Jager 1-0, 83. Stan Shotton 1-1. Scheidsrechter: Martijn Kieft (Putten).

Bekijk foto’s Kloetinge – Groene Ster (bron: Ron Quinten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *