Dames Groene Ster weer op dreef in nieuwe seizoen

Na in het seizoen 2022-2023 overtuigend het kampioenschap binnen te hebben gehaald, komen de dames van RKSV Groene Ster in het seizoen 2023-2024 uit in de vijfde klasse. Dat het kampioenschap niet onopgemerkt is gebleven, bleek wel door het aantal nieuwe speelsters dat de weg (terug) naar Groene Ster gevonden heeft.

Na een moeizame start in de beker, waarin vierdeklassers Woander Forest VR1 en Slekker Boys VR1 nog te sterk bleken, werd er in de laatste wedstrijd tegen Alfa Sport VR1 vertrouwen getankt door met 0-6 te winnen op het complex van Alfa Sport.

De eerste wedstrijd van het seizoen was op een zonnige zondagmorgen in Lemiers op het complex van Rood Groen LVC’01. Een wedstrijd waarbij de dames vroeg op achterstand kwamen, maar door Manon Coolen, Rachelle Wijnne en Loubna El Kasmi toch de rust werd opgezocht met een 1-3 voorsprong. In de tweede helft had Groene Ster het verdedigend prima op orde en waren de dames in de voorhoede scherp, waarbij doelpunten van Fleur van Oudenhoven en Rachelle Wijnne, en een eigen doelpunt van Rood Groen voor een 1-6 eindstand zorgden.

Afgelopen zondag werd de tweede competitiewedstrijd thuis gespeeld tegen VV Chevremont VR1. De dames van Groene Ster begonnen sterk aan de wedstrijd en na enkele minuten stond het al 1-0 door een doelpunt van de weer beschikbare Fatima Aouni. De dames van Groene Ster hadden de wedstrijd volledig onder controle en gaven geen kansen weg in de eerste helft. Door doelpunten van Rachelle Wijnne en Fleur van Oudenhoven werd met een 3-0 voorsprong de kleedkamer opgezocht. Na rust gingen de dames van Groene Ster verder waar ze gebleven waren en waren het twee doelpunten van Rachelle Wijnne en een doelpunt van Fatima Aouni die de stand op 6-0 brachten. Een inschattingsfout zorgde nog voor de 6-1, maar uiteindelijk was het Fatima Aouni die de eindstand op 7-1 bracht.

Een goed begin is het halve werk. Met twee keer de volle buit mag gezegd worden dat de dames van Groene Ster het begin van de competitie niet gemist hebben. Het is nu zaak om deze vorm aan te houden, in een competitie waarin nog genoeg sterke tegenstanders zijn. Succes ladies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *