Groene Ster bij Blauw Geel’38 op zoek naar resultaat

Na de 2-2 remise tegen hoogvlieger Barendrecht van afgelopen zaterdag staat de nieuwe maand december voor de deur in de Derde Divisie B. Met drie Brabantse opponenten in december zal Groene Ster voor de winterstop nog vol gas willen geven om de onderste regionen van de ranglijst te ontstijgen. Tegen titelpretendent Barendrecht speelde Groene Ster een prima wedstrijd. Het behaalde punt zorgde toch voor teleurstelling nadat de ploeg van hoofdtrainer Jordy Reneerkens drie minuten voor het einde een nakende overwinning uit handen gaf. Zondagmiddag wacht weer een uitwedstrijd als runner-up Blauw Geel’38 de opponent is in Veghel. Een weerzien met oud Groene Ster-trainer Maurice Verbunt.

Na een wisselvallige start zijn de Veghelaren inmiddels opgeklommen naar een vijfde plek op de ranglijst. Vijf recente zeges uit zes duels met enkel een 2-3 thuisnederlaag tegen Gemert zorgde voor een opmars richting de subtop. Blauw Geel’38 eindigde vorig seizoen op een vierde plek in de eindrangschikking, maar wist zich niet te plaatsen voor de nacompetitie. Groene Ster en Blauw Geel’38 zijn al jarenlang geen onbekenden van elkaar waarbij in de voormalige hoofdklasse B en Derde Divisie vaak de degens werden gekruist. De historische edities Blauw Geel’38 – Groene Ster leverde op divisieniveau drie maal eerder geen winnaar op met dezelfde 1-1 score als eindstand. Vorig seizoen opende Safouane Ahidar in Veghel de score met een prachtig schot in de kruising, waarna Blauw Geel’38 in de slotfase alsnog wist te egaliseren.

Groene Ster zal wederom vanuit een strijdlustig collectief de strijd aan moeten gaan met Blauw Geel’38, dat samen met Hoek en SteDoCo over de meest scorende voorhoede beschikt en met rechtsbuiten Ben van den Nieuwenhof een goaltjesdief in huis heeft (12 treffers). Indien Groene Ster het offensieve gevaar van de gastheren weet te beteugelen moet een goed resultaat tot de mogelijkheden behoren. Zolang de groen-witten daarin blijven geloven met in het achterhoofd de prima optredens tegen andere hoog genoteerde ploegen, is er van alles mogelijk in deze onvoorspelbare competitie.

Geef u op voor de busreis naar Veghel!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 10.45 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Veghel. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich opgeven bij Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.30 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Prins Willem Alexander
Prins Willem Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel

Zondag 3 december 2023

Blauw Geel’38/JUMBO – Groene Ster

Locatie: Sportpark Prins Willem Alexander

Scheidsrechter: Haico Michielsen uit Chaam

aanvang: 14.00 uur (vertrek bus: 10.45 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 15 SteDoCo Kloetinge 14.30 uur (zat)
02-12-2023/03-12-2023 Barendrecht TEC 14.30 uur (zat)
Periode 2 Sportlust’46 UNA 15.00 uur (zat)
  OSS’20 Hoek 18.00 uur (zat)
  OJC Rosmalen Unitas 19.00 uur (zat)
  Quick AWC 14.00 uur
  Gemert Baronie 14.00 uur
  Blauw Geel’38 Groene Ster 14.00 uur
  Meerssen TOGB 14.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *