Groene Ster pakt bij OSS’20 eerste driepunter van 2024

Groene Ster heeft bij de hervatting van de competitie in de Derde Divisie B de eerste drie belangrijke punten gepakt van 2024. Op bezoek bij OSS’20 werd op zondag 14 januari 2024 een zwaarbevochten 0-1 winst geboekt. Gezien de zware ondergrond van natuurgras was van goed voetbal weinig sprake, echter op karakter en met de nodige inzet werd de zwaarbevochten 0-1 zege over de streep getrokken. De winnende treffer kwam op naam van nieuwkomer Sean Aerts.

Na de laatste competitiezege op zaterdag 26 augustus 2023 kon Groene Ster bij de hervatting van de competitie eindelijk weer eens het zoet van een driepunter proeven. Na een korte winterpauze weet de equipe van Jordy Reneerkens wat er te doen staat en zal een inhaalrace nodig zijn om boven de gewenste streep te komen. Bij OSS’20, de opponent waar Groene Ster in de seizoensouverture een 3-1 winst boekte, werd er ondanks de winterse omstandigheden en na goedkeuring door arbiter Ter Brake gewoon op het hoofdveld van natuurgras gevoetbald. Groene Ster begon aan de klus met OSS’20 met drie nieuwe basisspelers. Henry Odutayo, Claudio Kiala en Sean Aerts stonden aan de aftrap op sportpark De Rusheuvel. Ook aanvaller Bas Breukers maakte zijn rentree na een zware blessure in de uitwedstrijd bij TEC. Na een sterke start van de groen-witten had de openingstreffer al snel op het scorebord kunnen staan. Bas Breukers en Henry Odutayo vonden echter de Osse goalie Job Froeling op hun weg. Hierna kwam het duel meer in zijn plooi en liet ook OSS’20 zien niet voor niets in het linkerrijtje te staan. De inzetten van Tygo Kersten (redding Mark Voss) en Hicham Haouat (paal) vonden echter geen doel.

Na de dubbelblanke ruststand werd al snel duidelijk dat in de tweede helft een enkel doelpunt zomaar de winst zou kunnen opleveren voor een van beide teams. Met veel onderlinge duels en inzet op het zware veld gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Groene Ster kwam er af en toe goed uit, maar verzuimde in de eindfase toe te slaan. Zo eindigde een goede combinatie tussen Henry Odutayo en Clint Ghijsen bij invaller Safouane Ahidar. Diens schot scheerde langs de paal tegen de boarding. Zo’n tien minuten voor het eindsignaal viel dan toch de treffer voor een hardwerkend Groene Ster. Na goed voorwerk van Safouane Ahidar zag middenvelder Sean Aerts zijn schot via een Osse verdediger in het doel belanden: 0-1. Gesterkt door de voorsprong was Groene Ster vastberaden om de volle buit niet meer weg te geven. Buiten een katachtige redding van Mark Voss op een geplaatst schot van de behendige Samed Oztoprak ontstond er geen gevaar meer, waardoor Groene Ster drie belangrijke en broodnodige punten kan toevoegen. 

De volle winst in het uitduel bij OSS’20 betekende niet alleen de eerste competitiezege voor Groene Ster in de onderlinge historie op het Osse sportpark, maar bleek ook afgelopen week het laatste optreden te zijn tegen de sympathieke Osse opponent. In een verklaring gaf OSS’20 immers te kennen in het komende seizoen 2024-2025 geen prestatief zondagteam meer in te schrijven in de Derde Divisie om zo het algehele belang van de voetbalclub te waarborgen. Groene Ster tankt in ieder geval vertrouwen voor de volgende clash in de Derde Divisie B. Zondag 21 januari 2024 is Groene Ster gastheer voor concurrent Baronie en kan met recht gesproken worden over een cruciaal kelderduel op sportpark Pronsebroek.

OSS’20 – Groene Ster 0-1 (0-0). 79. Sean Aerts 0-1. Scheidsrechter: Eric Ter Brake (Dedemsvaart).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *