Hardwerkend Groene Ster moet gelijkmaker slikken in extremis

Groene Ster was afgelopen zaterdagavond tegen Hoek 97 minuten lang op weg naar een 2-1 zege en een broodnodige driepunter, totdat de Zeeuwse opponent alsnog in de achtste minuut van de ruim bemeten blessuretijd te gelijkmaker wist te fabriceren. Deze enorme deceptie zorgde voor een vervroegde carnavalskater voor de groen-witten, die een puike wedstrijd op de mat hadden gelegd en met slechts een verkregen punt teleurgesteld afdropen.

Gesprek van onderwerp na afloop was met name het ontstaan van een dergelijke ruime blessuretijd van 10 minuten welke een warrig fluitende arbiter Dominique Prick liet bijtrekken tijdens dit intensieve en levendige duel. Dat ondanks een verder sportieve wedstrijd de Maastrichtse leidsman gedurende het duel en voornamelijk in de enerverende slotfase de hoofdrol voor zich opeiste was veelzeggend. Elf gele kaarten en een rode kaart bleek de kaartenregen welke Prick nodig had om het treffen in goede banen te leiden. Groene Ster kende een ontketende start en was vastberaden de aanval te zoeken. Die dadendrang leverde al meteen een handvol hoekschoppen op welke via Dylan Zwartjes gevaarlijk voor de doelmond van Hoek vielen. Nadat Hoek een keer de bal voor de doellijn wist op te ruimen, scoorde Groene Ster na een vijftal minuten de openingstreffer. Na een goede doorkopbal van Tom Middelhoven kon Claudio Kiala de kersverse aanwinst Brett Pauly in stelling brengen. Tegen diens schuiver had Hoek-goalie Lars Knipping geen verweer: 1-0. Lang genieten was er niet bij voor Groene Ster nadat Hoek uit de eerste de beste aanval meteen kon egaliseren via een geplaatst schot van aanvoerder Rik Impens (1-1). Hierna kwam het duel meer in zijn plooi en werden de duels ook steeds steviger, zonder voorbij te gaan aan het sportieve aspect. Arbiter Prick deed de meeste situaties en schermutselingen echter meteen af met een gele kaart waardoor in de eerste helft zeven boekingen plaatsvonden wat leidde tot weerstand in beide kampen. Een energiek Groene Ster probeerde nog voor rust de voorsprong te herpakken. Claudio Kiala vond tot tweemaal toe Hoek-goalie Knipping op zijn weg en bij een hernieuwde aanval bij diens laatste poging viel de voorzet van Clint Ghijsen via Henry Odutayo tegen de onderarm van de Zeeuwse mandekker Gertjan Martens. Geen strafschop was de lezing van Prick.

In de tweede helft pakte Groene Ster de draad weer op net zoals na het eerste fluitsignaal. Via goed doorzetten van Clint Ghijsen waren dit keer de rollen omgedraaid. Nu vond Brett Pauly met een steekbal de losgekomen Claudio Kiala die met een lage schuiver de hernieuwde 2-1 voorsprong op het scorebord liet zetten. Bij de inleiding tot dit doelpunt moest een hinkelende Clint Ghijsen zich noodgedwongen vervangen na een harde charge van Hoek-invaller Wout den Engelsman, welke mild en slechts met geel werd afgedaan. Hoek, dat pretendeert met de top mee te willen doen en vooralsnog een middenmoter blijkt, paste na rust vijf wissels toe. De Zeeuwen zochten meer de aanval, echter kwamen defensief steeds een vastberaden Groene Ster tegen dat weinig echte grote kansen weggaf en het gevaarlijke aanvalsduo Schalkwijk/Hage niet in hun spel liet komen. Een schuiver tegen de paal van Jarno Lion en een ultieme sliding van Joris de Kleijn bij een dreigende situatie met Constancia voorkwamen wel een treffer voor Hoek. Met inmiddels de stadionklok al op 90 minuten volgde aansluitend nog een spannende blessuretijd van 10 minuten. Waar die vandaan kwam, kon geen enkele aanwezige op een druilerig sportpark Pronsebroek herleiden. Na een uithaal van Wout den Engelsman in de achtste minuut van de extra tijd liet Groene Ster de Zeeuwse opponent alsnog ontsnappen met een remise (2-2), waardoor er volop teleurstelling heerste van twee vergooide peperdure punten in het gevecht voor lijfsbehoud.

De basis waarmee Groene Ster dit duel aanvloog met passie en strijdlust, moet echter houvast geven voor de komende reeks duels. Na de Carnaval wachten nog 14 duels (8x thuis, 6x uit) in de Derde Divisie B om de weg naar boven in te slaan. Te beginnen op zondag 18 februari 2024 als TEC uit Tiel te gast is op sportpark Pronsebroek (aanvang: 14.30 uur).

Groene Ster – Hoek 2-2 (1-1). 7. Brett Pauly 1-0, 11. Rik Impens 1-1, 53. Claudio Kiala 2-1, 90+8. Wout den Engelsman 2-2. Scheidsrechter: Dominique Prick (Maastricht).

Bekijk foto’s Groene Ster – Hoek (bron: Tom de Cock) 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *