KNVB maakt competitie-indeling hoofdklasse B bekend…

De KNVB heeft vandaag de competitie-indeling van de hoofdklasse B bekend gemaakt voor het nieuwe seizoen 2014-2015. Ten opzichte van de vorige competitiejaargang zijn er vijf nieuwe clubs in de hoofdklasse B. Promovendi TEC uit Tiel, SV TOP en OSS’20 uit Oss en AWC uit Wijchen komen uit de eerste klasse. DOSKO uit Bergen op Zoom is overgeheveld vanuit de hoofdklasse A. Onderstaand zullen we de vijf nieuwe tegenstanders in het kort belichten.

TEC (Tiel)
TEC (Tielse Eendracht Combinatie) is via de nacompetitie naar de hoofdklasse gepromoveerd. De Tielse vereniging eindigde vorig seizoen op een tweede plek in de eerste klasse C en wist via promotieduels met DESO en Nuenen de stap naar de hoofdklasse af te dwingen. TEC acteerde voor het laatst op hoofdklasse-niveau in de seizoenen 2002-2003 en 2003-2004.

DOSKO (Bergen op Zoom)
DOSKO (Door Ons Samenspel Komt Overwinning) is de oudste club van West-Brabant en komt over van de hoofdklasse A. De Doskoanen eindigde vorig seizoen in het debuutjaar in de hoofdklasse A op een verdienstelijke achtste plek.

SV TOP (Oss)
SV TOP behaalde vorig seizoen de titel in de eerste klasse D en keert na zeven jaar afwezigheid weer terug in de hoofdklasse B. Groene Ster en SV TOP troffen elkaar voor het laatst op hoofdklasse-niveau in de seizoenen 2003-2004 en 2004-2005.

OSS’20 (Oss)
Net als TEC promoveerde ook OSS’20 via de nacompetitie naar de hoofdklasse. De Ossenaren eindigde vorig seizoen op een derde plek in de eerste klasse C en via promotieduels met BSV Limburgia en EHC/Heuts werd de promotie naar de hoofdklasse een feit.

AWC (Wijchen)
Na een vierde plek in de eerste klasse E wist AWC (Alverna Wijchen Combinatie) vorig seizoen via de nacompetitie promotie naar de hoofdklasse te bewerkstelligen. De Wijchense club acteert in het nieuwe seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis op hoofdklasse-niveau.

Onderstaand de volledige indeling van de hoofdklasse B seizoen 2014-2015:
AWC
Gemert
Baronie
Groene Ster
Blauw Geel’38/JUMBO
Schijndel/DE WIT
De Valk
OSS’20
Deurne
TEC
Dongen
TOP
DOSKO
UDI’19/Beter Bed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *