Groene Ster wint Kampioenschap van Heerlen

Groene Ster heeft in de voorbereiding op het nieuwe seizoen beslag gelegd op het Heerlens Voetbalkampioenschap. De wisselbeker, waar alle Heerlense clubs strijden voor de hoogste eer, stond voor het laatst in de prijzenkast van Groene Ster in seizoen 2008-2009, toen buurman EHC in de finalestrijd met 1-0 werd verslagen. Zondagmiddag vond op het terrein van gastheer Passart-VKC de finaledag plaats. Door een krappe 1-0 zege op vierdeklasser Passart-VKC (doelpunt Boyd Joosten) mochten de groen-witten de verwachte finale spelen tegen eersteklasser EHC/Heuts, dat in de andere halve finale nipt wist af te rekenen met derdeklasser FC Hoensbroek (3-2). In een gelijkopgaand duel, waarin Groene Ster het meeste balbezit had, vielen er na 2 x 25 minuten geen treffers te noteren, waardoor de noodzakelijke strafschoppenserie uitsluitsel moest geven. Nadat beide teams de eerste vijf strafschoppen allemaal wisten te benutten, schoot aanvoerder Maikel van Kesteren Groene Ster op een 6-5 voorsprong. Vervolgens wist doelman Willem-Jan Thijssen de strafschop van EHC-aanvoerder Olaf Rompelberg onschadelijk te maken, waardoor Groene Ster als winnaar de wisselbeker van de Heerlen Cup in ontvangst mocht nemen. Tevens werd na afloop de Fair Play Cup uitgereikt aan de winnende clubs van het afgelopen seizoen, waarin Groene Ster op een derde plaats eindigde achter Eikenderveld en winnaar FC Hoensbroek.

Bekijk foto’s Finale Groene Ster – EHC/Heuts (met dank aan Lucho Carreno)


Groene Ster Kampioen Heerlense cup DSC_2783

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *