Groene Ster ondanks verlies naar finalewedstrijden

Groene Ster verloor het laatste pouleduel van het Heerlens Voetbalkampioenschap tegen buurman en eersteklasser EHC/Heuts (0-2), maar plaatste zich ondanks de nederlaag op basis van het beste doelsaldo als groepswinnaar voor de finalewedstrijden. In een achteraf niet al te hoogstaande wedstrijd gunde trainer Harrie Thoma enkele spelers rust en mochten een aantal jonge talenten als Dwayne van Westering (basisplek), André Gillissen en Levi ten Brink (beiden tweede helft) hun opwachting maken in het team. Ondanks de inzet gebeurde er voor het rustsignaal weinig voor beide doelen, wat zich aanvankelijk ook in de tweede helft leek af te gaan spelen. Toch wisten de bezoekers het doel te vinden. Nadat eerst een inzet van Groene Ster via Levi ten Brink van de lijn werd gehaald, scoorde EHC aan de overkant uit een corner via een kopbal van Peter-Jan Erkens. Groene Ster kon er te weinig tegenover zetten, waardoor de voorwaartsen maar zelden in stelling werden gebracht. Na wederom een doelpunt van Erkens verdubbelde EHC de score en was de wedstrijd gespeeld. Groene Ster vervolgt de Heerlen Cup komende zondag met de halve finale wedstrijd tegen gastheer en vierdeklasser Passart-VKC (aanvang: 12.00 uur), dat in poule B alle wedstrijden wist te winnen. EHC is dankzij een beter doelsaldo ook verzekerd van de halve finale, waar FC Hoensbroek zondag de tegenstander zal zijn.

Bekijk foto’s Groene Ster – EHC/Heuts (met dank aan Lucho Carreno)

Eindstand poule A:
1. Groene Ster 3-6 (7-4) +3
2. EHC/Heuts 3-6 (5-3) +2
3. Bekkerveld 3-6 (7-6) +1
4. Sporting Heerlen 3-0 (1-7)

Halve finales: (2 x 25 minuten)
12.00 uur: Groene Ster – Passart-VKC (veld 1)
12.00 uur: EHC/Heuts – FC Hoensbroek (veld 2)

3e /4e plaats: (2 x 25 minuten)
13.30 uur: verliezer 1 – verliezer 2 (veld 1)

Finale: (2 x 25 minuten)
14.45 uur: winnaar 1 – winnaar 2 (veld 1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *