Groene Ster verslaat TOP in doelpuntrijk duel

Groene Ster heeft het belangrijke thuisduel in de middenmoot van de hoofdklasse B tegen SV TOP uit Oss in een doelpuntrijke 5-3 zege omgezet.

Na een riante 3-0 voorsprong met rust, kreeg Groene Ster het met een man minder (rood voor Maikel van Kesteren) nog even lastig. Na de 4-0 van Dwayne van Westering kwamen de Ossenaren nog terug tot 4-3, maar invaller Levi ten Brink maakte in de dying seconds van de wedstrijd aan alle onzekerheid een einde door de 5-3 binnen te schieten. Gedurende de eerste helft had Groene Ster het heft stevig in handen, alhoewel de eerste mogelijkheid voor de bezoekers ontstond nadat TOP-spits Rob van Sonsbeek in zijn doelpoging Willem-Jan Thijssen op zijn weg vond en in de rebound Dave Velraeds kordaat ingreep. Groene Ster zocht daarna veelvuldig de aanval en kreeg de beloning in de 22e minuut toen Maikel van Kesteren de 1-0 liet aantekenen, nadat de Osse goalie De Bruijn een verdekt schot van Emil Miljkovic niet goed onder controle kreeg. Vier minuten later konden de handen weer de lucht in toen een vrije trap door Emil Miljkovic magnifiek in de kruising werd gedeponeerd. Vlak voor rust werd de voorsprong verder uitgebouwd na een rake kopbal van wederom Emil Miljkovic. Na een scherpe voorzet van Dwayne van Westering timede de Bosniรซr beter dan de TOP-doelman waardoor de 3-0 op het scorebord werd gezet. Daarvoor was er al wat oponthoud geweest nadat arbiter Thoonen een rode kaart toonde aan Maikel van Kesteren voor een trappende beweging en aansluitend de administratie nog maar eens werd doorgenomen, omdat het Osse rugnummer 6 niet bij de eerste elf op het wedstrijdformulier bleek te staan.

Ondanks een man minder bleef Groene Ster ook in het begin van de tweede helft het spel maken. De Osse bezoekers werden pas echt wakker geschud na een uur voetbal toen Groene Ster via Dwayne van Westering voor de 4-0 zorgde. TOP, dat tot dan toe maar weinig had laten zien, kreeg na de 4-1 van invaller Broers zowaar nog wat geloof erin. Via treffers van Ibis en van Sonsbeek werd de score binnen 10 minuten terug gebracht naar 4-3, nadat ondertussen Remo Gielkens aan de andere kant zijn sterke optreden verzuimde te belonen met een treffer. Een hard werkend Groene Ster liet het niet verder komen en in de verre blessuretijd zorgde invaller Levi ten Brink voor het sluitstuk door van dichtbij de 5-3 binnen te schieten.

Groene Ster blijft daarmee voor het vierde achtereenvolgende competitieduel ongeslagen en maakt inmiddels deel uit van een grote groep ploegen (verschil tussen koploper DOSKO en nummerย acht Groene Ster bedraagt vier punten) die allen binnen afzienbare afstand van elkaar staan in de ranglijst. Ongeschonden kwamen de groen-witten allesbehalve uit het treffen met TOP. Na de eerdere veldverwijzing van Maikel van Kesteren moest in de tweede helft Kenny Tokaya na een botsing met een tulband verder spelen, maar vooral het uitvallen van verdediger Dave Velraeds (net terug van een zwareย knieblessure) zal de meeste zorgen baren. Volgende week wacht voor Groene Ster een pittig uitduel in Tiel bij nieuwkomer TEC, dat in de top van de hoofdklasse B terug te vinden is.

Groene Ster – SV TOP 5-3 (3-0). 22. Maikel van Kesteren 1-0, 26. Emil Miljkovic 2-0, 45. Emil Miljkovic 3-0, 64. Dwayne van Westering 4-0, 76. Quincy Broers 4-1, 80. Fazli Ibis 4-2, 87. Rob van Sonsbeek 4-3, 90+4. Levi ten Brink 5-3. Scheidsrechter: J.J.W. Thoonen (Oost-Souburg). Rood: Maikel van Kesteren (Groene Ster). Geel: Dylan Zwartjes (Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *