Groene Ster toont geen ontzag voor TEC

Groene Ster heeft aan de verre trip naar Tiel (ruim 160 km van Heerlerheide) een verdienstelijk punt overgehouden (2-2). In een attractieve wedstrijd met een hoog tempo en goed voetbal vielen alle treffers in de eerste helft. Groene Ster begon sterk aan het duel, kwam op een 0-2 voorsprong maar zag even zo snel de gelijkmaker op het scorebord verschijnen. In de tweede helft gingen beide ploegen op zoek naar de winnende treffer, maar die viel niet meer.

Een als sterk collectief spelend Groene Ster, dat ook voetballend in alle linies overeind bleef, toonde geen ontzag voor de nummer twee op de ranglijst TEC. Vanaf de aftrap zette Groene Ster snel druk naar voren, waardoor de gastheren niet in hun favoriete combinatiespel konden komen en daarmee verrast werden door het brutale spel van de Heerlerheidse ploeg. Na een kwartier spelen bracht goed doorzetten van Roy Janssen, Emil Miljkovic in balbezit. De spits zette aan voor een solo en passeerde met twee fraaie bewegingen zijn bewaker en de doelman van TEC: 0-1. Acht minuten later stond de 0-2 op het scorebord. De TEC verdediging werd verrast bij een verre inworp van Dylan Zwartjes, die Remo Gielkens bereikte in het doelgebied: 0-2. De thuisclub, die bij winst nog volop kansen had op de eerste periodetitel, nam na de 0-2 het initiatief over en schakelde ondanks het al hoge tempo nog een tandje bij. Beide vleugelverdedigers van de Gelderlanders fungeerden intussen als extra vleugelspitsen. Dit resulteerde al snel in de aansluitingstreffer. De opkomende rechterverdediger Gregory Viereck zette vanaf de achterlijn strak voor en Mohammed Nouri tikte de aansluitingstreffer achter doelman Willem-Jan Thijssen. Drie minuten later viel de gelijkmaker. In een reflex trok Merijn de Haan zijn opponent Nehemia Sanaky aan het shirt binnen de beruchte lijnen. Matthijs van Gessel, de beste man aan TEC zijde, liet deze kans niet onbenut en scoorde vanaf de stip de gelijkmaker. Daar waar Groene Ster vijf weken geleden in een zelfde scenario bij Gemert een 0-2 voorsprong uit handen gaf en uiteindelijk verloor met 5-2, bleef de ploeg van het trainersduo Thoma /Zafarin nu fier overeind.

In de tweede helft was het meeste balbezit weliswaar voor TEC, maar ook Groene Ster kwam een aantal keren aanvallend gevaarlijk voor TEC-doelman Sebastiaan van der Sman. De met veel dreiging spelende Remo Gielkens verzuimde zichzelf te belonen toen hij na een uur voetbal zijn schot over zag gaan. Ook de hard werkende Eloy Cox zag zijn vrije trap voorlangs gaan en de TEC-doelman moest zich tot het uiterste strekken bij een schuiver uit de draai van Emil Miljkovic. TEC, onder leiding van oud-zaalvoetballer Hanky Leatemia, creërde zich ook enkele riante kansen om te scoren. Echter de Groene Ster-verdediging, met in de tweede helft de teruggekeerde David Thijssen als linksback, bleef overeind. Zo haalde Roy Bejas een inzet van de lijn en een keihard schot van de zijkant ging via de lat over. Na 90 minuten spraken ook de TEC-supporters vol lof over het spel van Groene Ster, een beter compliment kun je als ploeg niet krijgen.

Met 12 punten uit 8 wedstrijden staat Groene Ster op een gedeelde zevende plaats en is al vijf wedstrijden ongeslagen, dit ondanks het ontbreken van een aantal vaste krachten. Een compliment aan de vervangers is dan ook op zijn plaats. Lang genieten van dit resultaat is er echter niet bij. Wil Groene Ster definitief de weg naar boven inslaan, dan zal aanstaande zondag het thuisduel tegen De Valk in winst moeten worden omgezet. Geen gemakkelijke opgave, maar ook niet onmogelijk. Aanstaande zondag in sportpark Pronsebroek, aftrap 14.30 uur: Groene Ster 1 – De Valk 1.

TEC – Groene Ster 2-2 (2-2). 15. Emil Miljkovic 0-1, 23. Remo Gielkens 0-2, 29. Mohammed Nouri 1-2, 32. Matthijs van Gessel (strafschop) 2-2. Scheidsrechter: S. Veekamp (Enschede). Geel: Merijn de Haan (Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *