Groene Ster mengt zich in subtop na eenvoudige zege

Groene Ster is de tweede periode in de competitie sterk gestart door laagvlieger De Valk met 2-0 terug te wijzen. In een wedstrijd van weinig kansen werden de doelpunten netjes over beide helften verdeeld, waarbij de productie voor rekening kwam van Emil Miljkovic. Vijf minuten voor rust en tien minuten voor het eindsginaal besliste de latere matchwinnaar het duel met een fraaie omhaal en een rake kopbal. Door deze overwinning maken de groen-witten een sprongetje naar de vijfde plaats in de de subtop van de hoofdklasse B.

Na de knappe remise bij TEC mocht Groene Ster in het thuisduel tegen De Valk de draad weer oppakken. Al snel ontspon zich een totaal andere wedstrijd als verleden week, waarbij Groene Ster het spel maakte en de bezoekers veel mensen achter de bal hielden. Groene Ster combineerde geduldig en ging op zoek naar de eerste mogelijkheden, die overigens in de eerste helft op een hand te tellen waren. Na een eerste waarschuwing van Dwayne van Westering (schot rakelings naast) viel drie minuten voor rust de openingstreffer. Uit een corner van Maikel van Kesteren, die mocht spelen in afwachting van een uitspraak van zijn hoger beroep, controleerde Emil Milkjovic de bal op de borst om vervolgens met een fraaie omhaal De Valk-doelman Peters te verschalken: 1-0.

Na de warme thee ging Groene Ster naarstig op zoek naar een tweede treffer om het duel vroegtijdig in het slot te gooien. Na sterk doorzetten van Dylan Zwartjes en een geblokt schot van Emil Miljkovic zag Remo Gielkens in de rebound zijn poging eveneens gekraakt worden. Groene Ster controleerde vervolgens het duel en kwam, ondanks de minieme voorsprong, nooit in de problemen. De Valk toonde weinig initiatief om de achterstand om te draaien en het was pas in de slotfase dat een schot van invaller Nawid Sadat de eerste arbeid voor Willem-Jan Thijssen betekende. Dat de gasten er niet aan te pas kwamen, lag mede aan een gedegen en organisatorisch spelend Groene Ster dat 10 minuten voor het einde de score verdubbelde en daarmee de eindstand liet noteren. Maikel van Kesteren stoomde op aan de rechterkant en diens voorzet werd wederom door Emil Miljkovic knap naar de verre hoek gekopt: 2-0.

Groene Ster klimt door de vierde seizoenszege en de zesde achtereenvolgende ongeslagen wedstrijd op naar de vijfde plaats in de hoofdklasse B. Met een marge van vijf punten tussen de nummer 1 (Blauw Geel’38) en de nummer 9 (UDI’19) kent de hoofdklasse B een meer dan interessant competitieverloop. Komende zondag is er geen competitievoetbal, maar staat voor Groene Ster op het eigen sportpark Pronsebroek het bekerduel gepland in de derde ronde van de districtsbeker tegen eersteklasser Heidebloem/Bovitec.

Groene Ster – De Valk 2-0 (1-0). 42. Emil Miljkovic 1-0, 78. Emil Miljkovic 2-0. Scheidsrechter: P.G.J. Coppens (Nijmegen). Gele kaart: Roy Janssen, Emil Miljkovic, Kenny Tokaya (allen Groene Ster), Antwan Rijkers (De Valk).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *