Groene Ster bezig aan unieke serie in hoofdklasse

Groene Ster heeft afgelopen zondag in het verre Wijchen een passend vervolg gegeven aan de sterke serie van de laatste weken. Door een minimale 0-1 winst op AWC is de formatie van Harrie Thoma aan een unieke serie bezig in de hoofdklasse B. Een unieke serie in dubbel opzicht. Al zeven wedstrijden op rij is de Heerlerheidse hoofdklasser ongeslagen (vijf overwinningen en twee keer gelijk). Daarnaast is de hoge klassering uniek voor Groene Ster. Met achttien punten uit tien wedstrijden staat de ploeg op een vierde plaats, met slechts drie punten achterstand op koploper Blauw Geel’38.

Op sportpark De Wijchert wist alleen Emil Miljkovic te scoren voor Groene Ster. Na een uur spelen schoot hij op knappe wijze een vrije trap achter de kansloze AWC-doelman Stijn Verharen, nadat de op het middenveld spelende Merijn de Haan onderuit was gehaald. Groene Ster kende tegen AWC een sterke start maar vergat zich zelf te belonen met een treffer. Achtereenvolgens Emil Miljkovic, Dwayne van Westering en Dylan Zwartjes verzuimden de score te openen. In de slotfase van de eerste helft zocht AWC ook de aanval op, maar wist daarbij niet echt gevaarlijk te worden.

Na de pauze nam een energiek Groene Ster het initiatief, hetgeen resulteerde in een voortdurende aanvalsdruk van de Heerlerheidse ploeg. Vooralsnog zonder succes, totdat matchwinnaar Emil Miljkovic succesvol raak schoot na een uur spelen: 0-1. De laatste tien minuten werden voor de toeschouwers het meest aantrekkelijk. Groene Ster was via Remo Gielkens en Emil Miljkovic dicht bij een tweede treffer om de wedstrijd op slot te gooien, waarna AWC vol overgave er een alles of niets offensief uitperste. Drie hoekschoppen op rij zorgden voor een enorme drukte in het strafschopgebied van Groene Ster. De beste kans kreeg AWC-aanvoerder Jorrit Giesbers, vanaf vijf meter schoot hij vrij in, maar Groene Ster doelman Willem-Jan Thijssen hield zijn ploeg overeind met een enorme reflex. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Postma was de opluchting dan ook groot bij de spelers van Groene Ster. De ploeg kon in deze uitwedstrijd rekenen op extra ondersteuning van een grote delegatie van oud-bestuurders en oud-spelers. Heren bedankt!

Aanstaande zondag staat er de voorlaatste thuiswedstrijd van 2014 op het programma tegen Baronie uit Breda, een sterkhouder in de hoofdklasse en een vereniging met een rijke traditie. Groene Ster zal er alles aan doen de ongeslagen status te handhaven en een vervolg te geven aan de goede resultaten. Volop ingrediënten om aanstaande zondag 30 november een bezoek te brengen aan sportpark Pronsebroek. Aftrap is om 14.30 uur.

AWC – Groene Ster 0-1 (0-0). 61. Emil Miljkovic 0-1. Scheidsrechter: G. Postma. Geel: Bas Giesbers (AWC), Kenny Tokaya (Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *