Groene Ster verliest van effectiever Schijndel

Aan een reeks van acht ongeslagen wedstrijden is voor Groene Ster afgelopen zondag een einde gekomen. Op een winderig en regenachtig sportpark Zuideinderpark werd bij laagvlieger Schijndel een 3-0 nederlaag geïncasseerd.

Schijndel, staartploeg in de hoofdklasse B, gaf Groene Ster afgelopen zondag een les in effectiviteit. De Brabanders creëerden vijf echte doelrijpe kansen waarvan er drie werden benut. Groene Ster wist voor de tweede wedstrijd op rij niet te scoren. Nadat de sterdragers in het laatste thuisduel tegen Baronie zichzelf al vergaten te belonen door niet te scoren, lukte dit ook tegen Schijndel niet. Al dient wel vermeld te worden dat maar liefst vier keer paal en lat werden geraakt (Roy Bejas, Emil Miljkovic, Dwayne van Westering en Dylan Zwartjes). Echter het spel van de brigade van trainer Harrie Thoma was ook beneden de maat. Veel persoonlijke duels gingen verloren, de tweede bal was meestal voor de tegenstander en onnodig balverlies zorgden ervoor dat Groene Ster -behoudens de eerste tien minuten na rust- Schijndel nooit echt de wil kon opleggen. De 3-0 nederlaag was enigszins geflatteerd, maar Schijndel was de ploeg die het meeste recht had op de volle winst. Na een 1-0 achterstand met rust leek de tweede helft aanvankelijk voor Groene Ster te zijn. Echter de 2-0 uit een snelle tegenaanval van Schijndel bracht ook een einde aan het offensief van Groene Ster. Ook de tactische omzettingen brachten niet het gewenste resultaat. De aansluitingstreffer bleef uit. Schijndel scoorde zelfs 3-0 en daarmee was de wedstrijd definitief beslist.

Na acht competitiewedstrijden zonder nederlaag is het geen schande een wedstrijd te verliezen, echter nu is het wel zaak om aanstaande zondag de draad direct weer op te pakken om met een goed gevoel de aanstaande winterpauze in te gaan. Een goed resultaat in de laatste thuiswedstrijd van 2014 tegen eerste periodewinnaar DOSKO uit Bergen op Zoom is dan ook van levensbelang. Aanstaande zondag 14 december is dan ook de moeite waard om een bezoek te brengen aan Sportpark Pronsebroek.

Schijndel – Groene Ster 3-0 (1-0). 33. Sander Egmond 1-0, 57. Sven Blummel 2-0, 70. Sven Blummel 3-0. Scheidsrechter: W. van Schaik (Goor). Geel: Roy Bejas, Merijn de Haan, Dylan Zwartjes en Dwayne van Westering (allen Groene Ster).

Bekijk ook verslag (incl. foto’s) www.hoofdklassebzondag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *