Groene Ster toont veerkracht en verslaat DOSKO

Groene Ster heeft zich knap hersteld van de zeperd van verleden week in Schijndel. Op het eigen sportpark Pronsebroek werd DOSKO uit Bergen op Zoom met 3-2 verslagen, nadat de groen-witten met 0-2 achter kwamen. Alle treffers vielen te noteren in een attractieve tweede helft. Treffers aan DOSKO-zijde van Bedaf en Broeren werden door Groene Ster in een kleine drie doldwaze minuten teniet gedaan door doelpunten van achtereenvolgens Remo Gielkens, Roy Bejas en Dwayne van Westering. Groene Ster sluit daarmee het jaar 2014 in stijl af en kan met een zesde plaats op de ranglijst terugkijken op een zeer verdienstelijke eerste seizoenshelft.

Voordat er afgetrapt werd op sportpark Pronsebroek werden vier sterkhouders in het zonnetje gezet voor hun aanzienlijke aantal offciële wedstrijden in Groene Ster 1. Voorzitter Jos Op ’t Eijnde bedankte en fêteerde Kenny Tokaya en Willem-Jan Thijssen voor hun 150e wedstrijd, David Thijssen voor zijn 200e wedstrijd en tot slot aanvoerder Maikel van Kesteren voor zijn 250e duel in dienst van Groene Ster. Na het beginsignaal van de vrouwelijke arbiter Vivian Peeters ontspon zich een interessant duel waarin beide teams de aansluiting naar boven niet wilde prijsgeven. De bezoekers uit Bergen op Zoom hadden weliswaar wat meer de bal, maar tot echte talrijke kansen leidde dit in de eerste helft niet. Groene Ster, waar Dylan Zwartjes vanwege een schorsing ontbrak, kreeg via Merijn de Haan (schot net over de lat) de eerste mogelijkheid en DOSKO gaf na een geplaatst schot van Jorn Hopmans op de lat haar visitekaartje af. Grootste kans was er echter voor Emil Miljkovic. Na een lange voorzet van Kenny Tokaya mikte de Bosniër oog in oog met DOSKO-goalie Maik van den Kieboom te hoog.

Het tweede bedrijf zou vele malen aantrekkelijker worden. Dwayne van Westering kreeg al snel een schietvrije kans, maar strandde daarbij op Van den Kieboom. In de tegenaanval kwam DOSKO er razendsnel uit en liet Marvin Bedaf na een fraaie solo de 0-1 aantekenen. Tien minuten later verdubbelde DOSKO zelfs de score toen Yannick Broeren doortocht kreeg en beheerst de 0-2 scoorde. Donkere wolken leken zich samen te pakken boven sportpark Pronsebroek, maar toen volgde rond de 70e minuut een knotsgekke drietal minuten die niemand voor mogelijk zal hebben gehouden. Groene Ster kreeg vleugels na de invalbeurt van Remo Gielkens, die de aansluitingstreffer fraai tegendraads binnenkopte nadat de kopbal van Emil Miljkovic via de lat terug het veld in sprong. Nog geen minuut later stond de gelijkmaker op het scorebord. Na een corner toonde Roy Bejas zich van iedereen het meeste attent om de op de lat belandde inzet van Emil Miljkovic alsnog binnen te prikken. DOSKO trapte vervolgens af en met een snelle interceptie van Kenny Tokaya bracht Maikel van Kesteren Dwayne van Westering in stelling die vervolgens na een snelle actie met een ferme knal de 3-2 binnen schoot. Een prachttreffer die door spelers, staf en aanhang van Groene Ster luid bejubeld werd. Ondanks een aandringend DOSKO liet Groene Ster zich in de slotfase de voorsprong niet meer ontnemen.

De equipe van Harrie Thoma heeft zich met deze zesde seizoenszege in de laatste wedstrijd van 2014 een uitstekende dienst bewezen en kan met een goed gevoel de winterpauze ingaan. Vanaf zondag 25 januari 2015 zal de competitie in de hoofdklasse B weer hervat worden en kan Groene Ster meteen vol aan de bak met duels tegen achtereenvolgens UDI’19, Gemert en Dongen.

Groene Ster – DOSKO 3-2 (0-0). 48. Marvin Bedaf 0-1, 59.Yannick Broeren 0-2, 70. Remo Gielkens 1-2, 71. Roy Bejas 2-2, 72. Dwayne van Westering 3-2. Scheidsrechter: V. Peeters (Kronenberg).


Huldiging 14-12-14

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *