Carnaval bij Groene Ster

Vrijdag 13 februari 2015 vanaf 20.11 uur: uitroeping Groene Ster Prins
en
Zondag 15 februari 2015 vanaf 16.11 uur: uitroepen Jeugdprins

Dat voetbal en Vasteloavend heel goed samen gaan, bewijst voetbalvereniging RKSV Groene Ster als sinds jaar en dag. Tijdens het Carnavalsweekend worden alle voetbaltenues even verruild voor het clownspak en maakt de bal even plaats voor de feestneus.

Ook dit carnavalsseizoen heeft Groene Ster opnieuw een aantal prinsen binnen de vereniging. Prins Stef I (Hazen) van CV De Bokkeriejesj, Prins Henny 1 en jeugdprins Dylano 1 van CV De Jong Böck. Het beste bewijs dat Groene Ster een prima kweekvijver voor prinsen is.

Carnavalsavond Groene Ster

Wie wordt de nieuwe Prins van Groene Ster?
Groene Ster viert het Carnavalsfeest met een tweetal traditionele activiteiten. Op vrijdag 13 februari vanaf 20.11 uur wordt in de sfeervol versierde sportkantine de nieuwe Prins van Groene Ster uitgeroepen. Wie zal de opvolger worden van de trotse heerser in het afgelopen jaar Jean-Paul le Noble. Op het hoogtepunt van de avond wordt de nieuwe Prins van Groene Ster uitgeroepen. Het is altijd weer een verrassing welke Groene Ster coryfee door het Gilde van Ex-Prinsen van Groene Ster uit de hoge hoed wordt getoverd.

Jeugdcarnaval Groene Ster

De Jeugdprins van Groene Ster is vervolgens op zondagmiddag 15 februari vanaf 16.11 uur aan de beurt. De optocht van Heerlen is amper afgelopen of de Jeugdafdeling van Groene Ster gaat uit hun dak in de kantine. Een middag speciaal voor de kinderen, maar waar ook de volwassenen zich prima kunnen amuseren. Om 17.11 uur is er het aftreden van jeugdprins Mika I (Mika Snijders) en rond de klok van 17.30 uur zal de nieuwe jeugdprins worden geproclameerd.

Diverse plaatselijke artiesten en de bevriende Carnavalsverenigingen zullen tijdens deze activiteiten hun opwachting maken. Zo zijn CV De Bokkeriejesj, Damesgarde de Geête, CV Carboon en CV De Jong Böck trouw van de partij.

Haringhappen

Op woensdag 18 februari en donderdag 19 februari 2015 bestaat er na de trainingen vanaf 20.30 uur de gelegenheid om in de kantine de Carnaval 2015 definitief weg te slikken met een haring. Met het traditionele Haringhappen bij Groene Ster wordt het voorjaar ingeluid en kunnen alle voetballiefhebbers zich met zijn allen weer volop richten op het voetbalgebeuren.

Het bestuur van RKSV Groene Ster hoopt u allen te mogen begroeten op deze carnavalsactiviteiten. Langs deze weg willen wij iedereen van harte uitnodigen om de proclamaties van prins en jeugdprins van RKSV Groene Ster bij te wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *