Groene Ster verspeelt punt in slotminuut

Op bezoek bij het hoog genoteerde Blauw Geel’38 in Veghel heeft Groene Ster een zeker lijkende remise alsnog verspeeld, waardoor de derde nederlaag op rij moest worden geïncasseerd. In een niet al te beste wedstrijd stroopte Groene Ster de mouwen op en wist nog voor rust de opgelopen achterstand te repareren, nadat Remo Gielkens een toegekende strafschop wist te verzilveren. In de tweede helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder, vielen er weinig kansen te noteren en leek het duel (beide teams eindigden met 10 man) af te stevenen op een remise. Tot aan de blessuretijd toen na een matige hoekschop van Groene Ster een snelle uitval van de gastheren de equipe van Harrie Thoma alsnog fataal werd.

De drie ontmoetingen tegen de Brabantse top hebben Groene Ster geconfronteerd met de keiharde lessen in de hoofdklasse. Even een zwak moment en de tegenstander straft dit genadeloos af. Zo ook tegen Blauw Geel’38, dat door de 2-1 zege in de 92e minuut zich de nieuwe koploper mag noemen in de hoofdklasse B. Groene Ster speelde een degelijke partij voetbal en gaf nauwelijks kansen weg. Twee onoplettendheden, na een half uur 1-0 en in blessuretijd de winnende 2-1, werd door de Brabantse ploeg foutloos afgestraft. De Heerlerheidse ploeg lijkt in de hoek te zitten waar de klappen vallen. Tegen de nummers een tot en met drie Gemert, Dongen en Blauw Geel’38 bleef de ploeg van trainer Harrie Thoma de laatste weken in fases moeiteloos overeind, echter onnodige zwakke momenten zorgden voor drie keer verlies op rij en veel gele en rode kaarten. Positief is echter dat Groene Ster in deze wedstrijden tegen sterke tegenstanders ook fases dominant speelde en daaruit voldoende zelfvertrouwen moet tanken voor de komende wedstrijden in de derde periode. Geen paniek en extra druk maar vertrouwen in eigen kwaliteiten en optimale wedstrijdinstelling zullen daarbij een uiterste noodzaak zijn om de sterke fase van voor de winterstop een vervolg te geven.

Aanstaande zondag start de derde periode en speelt Groene Ster de tweede competitiewedstrijd op eigen veld in het nieuwe jaar. Tegenstander is runner-up Deurne, dat de volle winst behaalde uit de eerste drie wedstrijden na de winterstop. Een stugge tegenstander die vanuit de degradatiezone op zoek is naar aansluiting met de brede middenmoot. Het verschil tussen nummer acht Groene Ster en nummer twaalf Deurne bedraagt nog maar zes punten. Een fraai affiche aanstaande zondag in Sportpark Pronsebroek (aanvang:14.30 uur).

Blauw Geel’38 – Groene Ster 2-1 (1-1). 29. Sten van Vessem 1-0, 39. Remo Gielkens (strafschop) 1-1, 90+2. Sten van Vessem 2-1. Scheidsrechter: R.C.P. van der Werff (Drunen). Rood: Mustafa Guler (Blauw Geel’38) en Roy Janssen (Groene Ster, 2x geel). Geel: Sten van Vessem, Brian Peters (beiden Blauw Geel’38), Dwayne van Westering, Dave Velraeds (beiden Groene Ster).

Bekijk samenvatting (SkyLine Sport)

Koppensnellen Blauw Geel’38 – Groene Ster

De Limburger: Nederlaag komt aan als mokerslag

Kliknieuws: Blauw Geel’38 op kop na winst op Groene Ster

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *