Groene Ster kan tij niet keren tegen Deurne

Groene Ster leed afgelopen zondag een teleurstellende 1-4 nederlaag tegen runner-up SV Deurne. In de eerste helft troffen beide ploegen eenmaal doel wat met name voor Groene Ster te weinig was gezien de vele doelrijpe kansen. Paal en lat -Remo Gielkens en Merijn de Haan- stonden daarbij ook nog eens succes in de weg. Alleen Remo Gielkens scoorde koelbloedig vanuit een strafschop, nadat Eloy Cox binnen het zestienmetergebied onreglementair werd aangepakt. Deurne was vlak daarvoor tegen de verhouding in op voorsprong gekomen via Harm van der Steen.

In de tweede helft ging Groene Ster furieus van start, maar het was Deurne dat op een 1-2 voorsprong kwam via opnieuw Van der Steen. Groene Ster moest weer de achtervolging inzetten. Deze dadendrang leidde echter niet tot het ombuigen van de achterstand. Deurne, dat de voorbije drie seizoenen niet wist te winnen in Heerlerheide, bouwde via de counter slim de score uit met nog twee doelpunten (1-4).

De gehoopte ommekeer bleef dus achterwege, vanaf nu staan er nog negen finale wedstrijden op het programma. Na de vierde nederlaag op rij, is het gat naar de gevarenzone nog maar drie punten. Komende zondag de mogelijkheid om de rug te rechten als op bezoek wordt gegaan in het stadion van SV TOP, de nummer vier van de ranglijst. Dylan Zwartjes en Roy Janssen keren dan terug in de selectie na een schorsing.

Groene Ster – Deurne 1-4 (1-1). 33. Harm van der Steen 0-1, 43. Remo Gielkens (strafschop) 1-1, 50. Harm van der Steen 1-2, 71. Ronald Joosten 1-3, 79. Harm van der Steen 1-4. Scheidsrechter: K. Puts (Bunde).

Koppensnellen Groene Ster – Deurne

De Limburger: Counters Deurne doen Groene Ster de das om

Eindhovens Dagblad: Groene Ster – Deurne 1-4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *