Geslaagde kaderavond met NKS onderscheidingen

Zaterdag 28 februari vond in de kantine een geslaagde feestavond plaats voor onze kaderleden. Tijdens deze druk bezochte avond werden een groot aantal kaderleden gehuldigd. Voorzitter Jos Op ’t Eijnde sprak alle jubilerende kader leden persoonlijk toe.

Namens de NKS –Nederlandse Katholieke Sportfederatie – Voetbal was landelijk secretaris Hans Gerards aanwezig om een viertal kaderleden Arno Nolten, Daniel Simons, May Vondenhoff en Peter Haenen die allen 20 jaar actief zijn te onderscheiden met de zilveren speld van verdienste van NKS- Voetbal. Daarnaast werden Arno Nolten en Daniël Simons door het bestuur wegens hun langdurige bestuurlijke inzet benoemd tot Lid van Verdiensten van RKSV Groene Ster.

SONY DSCZie hieronder de lijst met jubilerende kaderleden.


Jubileum 25 jaar lid

Wiel Gabriel nu 25 onafgebroken jaar lid, met een kleine onderbreking bijna 40 jaar.  Wiel is een trouw lid van onze vereniging. Jarenlang speler lagere elftallen nu de oudste maar tevens wel een van de kartrekkers van de veteranen. Staat altijd zijn mannetje en is altijd aanwezig. Bereikt binnenkort de 60-jarige leeftijd  en zal op 21 maart zijn laatste wedstrijd spelen voor de veteranen. Wiel proficiat en wij hopen jou nog vele jaren in ons midden te hebben.

SONY DSC20 jaar kaderlid

Daniel Simons 20 jaar kaderlid/bestuurslid en 30 jaar lid. 20 jaar onafgebroken enorm nauw betrokken bij onze jeugdafdeling. Eerst als jeugdleider maar al snel als coördinator bij F jeugd. Daarna ruim 10 jaar “als interim”  alleen coördinator van de E en F jeugd. Een enorm grote en groeiende groep. Afgelopen seizoen zelfs 20 teams. Vanaf dit seizoen heeft Daniel ondersteuning gekregen, Patrick Snijders is coördinator geworden van de E jeugd. Daniel staat het allerliefste op het veld met onze allerjongste jeugd, dat is zijn grote passie. Honderden mini pupillen heeft hij in de afgelopen 20 jaar de eerste stappen zien zetten op het voetbalveld. Daarnaast speelt Daniel ook nog op het 35+ team van Groene Ster.

Arno Nolten  ruim 20 jaar kaderlid/15 jaar bestuurslid.  Het administratieve brein van onze jeugdafdeling, maakt wekelijks de programma’s en de complete jaarprogramma’s van alle jeugdteams. Daarnaast binnenkort 20 jaar samen jeugdleider, waarvan maar liefst 17 jaar E1,  met zijn trouwe kompaan Patrick Willems.  Een kaderlid waar wij als vereniging trots op mogen zijn. Daarnaast speelt Arno ook nog op het 6e elftal en is hij beheerder van de websites van zijn jeugdelftal en het 6e elftal.

May Vondenhoff 20 jaar kaderlid. Jeugdtrainer, grensrechter 1 en 2e  elftal, elftalleider, kantinebeheerder,  activiteitencommissie, bouw accommodatie en tribune. Kortom wat heeft May niet gedaan. Begonnen als jeugdtrainer en al snel andere functies binnen onze vereniging.  Momenteel bestuurslid van de activiteitencommissie en steeds druk in de weer met activiteiten en met loterij-lotto- en blinde toto bij thuiswedstrijden van ons eerste elftal.

Peter Haenen  20 jaar vrijwilliger. Vijftien jaar vrijwilliger in de onderhoudsploeg op onze accommodatie. Sinds zijn pensionering dagelijks actief voor Groene Ster en te vinden op onze accommodatie. Samen met al zijn vrijwilligers zorgt Peter ervoor dat onze accommodatie er prima opstaat. Daarnaast bezig aan zijn derde seizoen als bestuurslid. Zeer actief op het gebied van accommodatie en sponsorzaken.

SONY DSC15 jaar kaderlid

Gerard Ernste, is veel meer dan de vader van Lancho. Gerard heeft een verdienstelijk verleden bij Groene Ster. Een zeer lange staat van dienst. Na een noodgedwongen korte onderbreking nu al weer 15 jaar actief. Op Gerard  wordt nooit tevergeefs een beroep gedaan. Bij elke activiteit steekt hij de handen uit de mouwen. Een kindervriend van het allerhoogste niveau.  Nooit doet een team een tevergeefs beroep op hem als grensrechter.  Gerard is vaste grensrechter bij de veteranen.

Paul Kroes, een van de geestelijke vaders van onze website en een de kartrekkers van onze presentatie-gids die jaarlijks verschijnt. Paul vormt samen met Henk van Odenhoven de stille krachten die elke dag beschikbaar zijn om berichten te publiceren. Ook heeft de vereniging dankbaar gebruik gemaakt van de ervaring en kennis van hem bij de bouw van de nieuwe website. Ook is Paul de man die bij elke thuiswedstrijd het bulletin voor de toeschouwers maakt  ‘Groene Ster Thuis’ en verzorgt hij de digitale nieuwsbrieven voor onze leden.

Rob van den Broek al 15 jaar onafgebroken jeugdleider. Rob is steeds actiever geworden binnen onze vereniging. Hij heeft als jeugdleider vanaf de F  tot de B jeugd al deze  leeftijdsgroepen doorlopen. Meestal tweede teams, maar wel altijd optimaal gepresteerd. Dit seizoen is hij samen met Mike Loock trainer van Groene Ster B3. Rob is daarnaast ook actief als rechterhand van coördinator van de C en D elftallen Rene Deguelle en gaat deel uitmaken  van de Commissie Jeugdvoetbal.

SONY DSC10 jaar kaderlid

Ben Versteeg Ben Versteeg is actief geweest binnen onze vereniging als jeugdleider, maar ia de laatste jaren vooral actief als scheidsrechter. Ben is gediplomeerd KNVB verenigingsscheidsrechter. Elk weekend fluit Ben wel een wedstrijd bij en/of senioren.  Echter de belangrijkste taak de laatste twee seizoenen van Ben is het fungeren als accommodatiebeheerder.

Joost Baggen Het ultieme vader-zoon-voorbeeld. Eerst jaren jeugdleider geweest van het team waar de kleine Glenn op ging spelen. Meegegroeid naar de junioren en inmiddels alweer een drietal seizoenen samen met zoon Glenn leider van de E-pupillen. Joost is een altijd vrolijk ogende jeugdleider, die ook eerdere gezellige avonden in de kantine spontaan opleukte met zijn imitatie van koningin / prinses Beatrix.

Yvonne Beckers al jarenlang zeer actief in de schaduw van haar man Ad. Altijd de helpende hand bij activiteiten, wassen kleding, lunchpakketen maken, aanwezig bij wedstrijden 1e.  Maar sinds ruim tien jaar (11) ook in een officiële functie als lid van de activiteitencommissie. Ondanks lichamelijke ongemakken (twee heupoperaties) toch altjjd actief gebleven.

Kevin vd Berg Vanaf het seizoen 2004/2005 jeugdleider geweest tot het seizoen 2007/2008. Tijdens dit laatste jaar 2007/2008 toegetreden tot de commissie van het afsluitweekend. In 2012, 2013 en 2014 in de kascontrole gezeten en sinds seizoen 2014-2015 bij de sponsorcommissie en de presentatiegids.

SONY DSC5 jaar kaderlid

Cor Vondenhoff lid van de activiteitencommissie.  Daarvoor heeft Cor al een enorme inzet voor onze vereniging getoond. Jeugdleider, grensrechter 1e elftal, trainer/leider 2e elftal. Na een rustige periode en een kort uitstapje naar Bekkerveld nu al weer heel wat jaren actief bij Groene Ster.

Ivo Wijnen stadionspeaker en DJ. Ivo Wijnen is inmiddels al meer dan vijf jaar actief als speaker bij de thuiswedstrijden van ons eerste elftal en aan deze taak geeft hij op een zeer professionele wijze invulling. Ivo oud-jeugdvoetballer van Groene Ster voelt zich zeer betrokken bij onze vereniging. Daarnaast heeft Ivo als DJ al vele Groene Ster activiteiten doen slagen.

Jo Houkes  Leider veteranen. Jo heeft is zijn toezegging meer dan 100 % nagekomen. Na zijn pensionering is Jo direct samen met Paul Lankhorst leider van de veteranen geworden. Met volle overgave zorgt Jo ervoor dat alle zaken rondom de veteranen prima geregeld zijn. Ook Jo heeft een rijk verleden bij Groene Ster jarenlang was hij leider van ons 2e elftal. Jo wij zijn trots dat wij jou met jouw betrokkenheid weer in ons midden hebben.

Berry Schots, dit seizoen samen met Patrick Vroomen trainer van A1. Begonnen bij C3, daarna via de B jeugd doorgegroeid naar A1. Berry is een jeugdleider met een enorme toewijding en passie. Ook in voor Berry moeilijke tijden is hij actief gebleven bij onze vereniging. Berry wij zijn als Groene Ster trots dat wij jou in ons midden hebben.

Jamail van Westering, via z’n vader die jarenlang jeugdleider van onze jeugdteams geweest is, is Jamail enthousiast geworden om zelf ook als leider aan de slag te gaan. Eerst heeft  Daniël een paar jaar van zijn collegialiteit en enthousiasme mogen genieten bij de F-pupillen. Toen Jamail vervolgens voldoende vertrouwen had, dat Daniël het verder wel alleen aankon, heeft Jamail de F-pupillen achter zich gelaten en is hij aan de slag gegaan bij de D en zelfs C en B-junioren en zelfs steun bij A2. Eerlijkheid gebied te zeggen, dat mensen sceptisch waren. Dit was ten onrechte, want eerlijkheid gebied ook te zeggen, dat Jamail de C-junioren van een premie training voorziet en zich met overgave op zijn taak stort.

Jan Feenstra Een schat aan ervaring in het begeleiden van jeugdteams kwam ons 5 jaar geleden zo binnen wandelen. Na jarenlang bij KEV en Heksenberg in z’n vrije tijd jeugdteams getraind te hebben, kwam Jan onze vereniging verrijken. In principe is hier niet sprake van een 5-jarige jubilaris, maar van een 10-jarige. Jan neemt standaard twee teams onder zijn hoede. Op maand- en woensdag een elftal en op dins-en donderdag een E of F-team. Dit jaar is het met F4 en D5 (kijk even na, ik dacht D5) niet anders. Dat levert een drukke week, maar zeker ook een drukke zaterdag op. We hopen nog jaren van Jans diensten gebruik te maken en zijn al content als dit in de toekomst slechts een team betreft.

Leon Moureau, nadat z’n vrouw de afgelopen tijd de nodige felicitaties in ontvangst mocht nemen als prinses van Heerlerheide, is het nu aan Leon om gehuldigd te worden. Na een jaartje toeschouwer te zijn geweest, leider geworden op het F-team van zoon Justin. Op de E zijn de wegen van Justin en hem gescheiden. Justin voetbalde op E1 en Leon werd leider van een lager F-team. Die lijn is ook op de D doorgetrokken. Justin speelt op D1 en Leon coacht D2. Inmiddels heeft het Groene Ster-virus ook dochter Lynn bereikt. Leon is een gedreven, fanatieke leider, waar we als vereniging van op aan kunnen.

Luc Gossens, wederom een vader-zoon-geval. Zoon Jeroen was de wegwijzer naar Gr. Ster en het jeugdleiderschap. Na de jaren als F- en E-leider samen met Mike Loock doorgebracht te hebben, zijn hun wegen gescheiden vanaf de D-pupillen. Nu voor het tweede jaar samen met Chris Schrijver. Luc is een jeugdleider die uiteraard het liefste een wedstrijd wint, maar prima de afweging weet te maken tussen recreatief en prestatief voetbal. Een prima goed functionerende jeugdleider die we hopelijk het volgende lustrum weer mogen bedanken voor zijn inzet.

Maurice Kuijpers  als jeugdleider begonnen bij Groene Ster  bij pupillen, succesvol cursus juniorentrainer gevolgd. Zeer ambitieus. Vorig seizoen naar de junioren met C1 gestart en meteen kampioen en promotie naar de hoofdklasse. Dit seizoen succesvol trainer van twee elftallen te weten D1 en B2. Daarnaast ook sinds twee seizoenen verantwoordelijk voor de toernooiorganisatie. Afgelopen seizoen bijna 150 deelnemende ploegen. Ook maakt Maurice deel uit van de commissie jeugdvoetbal. Kortom een niet meer weg te denken pion in onze organisatie.

Mike Loock  Staat hier vanzelfsprekend in hetzelfde rijtje als Luc Gossens. Hun zonen starten gelijktijdig met voetbal, dus Mike en Luc startte gelijktijdig op een F-team.  Voor Mike betekende dit een terugkeer bij onze vereniging, want zijn eigen voetbalwieg stond ook op Pronsebroek en bracht hem van de F t/m de senioren. Een terugkeer die van beide kanten prima bevalt. Mike is weer razend enthousiast en heeft bij het team van zijn zoon weer de vaderrol aangenomen en is zelf inmiddels alweer twee jaar bij de junioren aan de slag. Het spelletje en het jeugdvoetbal biedt hem veel voldoening. Genoeg om recent aan te geven, dat Mike ook graag deel gaat uit maken van de nieuwe jeugdcommissie. Een aanbod waar Groene Ster graag gebruik van maakt.

Pascal Bazuin, een Groene Ster-man in hart-en-nieren. Zelf jeugdlid, seniorlid en veteraan en nu ook sinds een aantal jaren onze trotse jeugdsponsor. Het was dus maar een kleine stap naar het jeugdleiderschap toen zoon Jop de voetbalschoenen aandeed. De eerste jaren lang en leuk samengewerkt met Marcel Speth. Op de E jeugd heeft z’n jeugdleiderschap wel even aan een zijden draadje gehangen omdat Jop twijfelde over z’n voetbalcarrière. Gelukkig voor de verenging behouden. Leverde ons behalve een prima jeugdleider ook nog een jeugdprins op. Inmiddels heeft ook dochter Britt ons voetbalveld gevonden, wat er na een carrière bij het pupillenvoetbal van de jongens voor gezorgd heeft, dat hij nu een enthousiast en actief duo met Rob Adams bij de meiden junioren en komend seizoen senioren vormt.

Patrick Smits,  Een Groene Ster man bij uitstek. In zijn almaar voortdurende carrière als selectiespeler meer hoogte dan dieptepunten meegemaakt. We herinneren ons allemaal fantastische promoties en memorabele bekerwedstrijden. Een voorbeeld voor menig selectiespeler door behalve als actief speler al sinds jaar en dag z’n handen uit de mouwen te steken voor de vereniging. Gek gemaakt door wijlen Jo Vondenhoff en begonnen als keeperstrainer. Momenteel behalve als leider van F1 bij zoon Ryan natuurlijk bij alle leden vooral bekend als man achter de bar. Dat blijven combineren met actief voetballer en jeugdleider, toont enerzijds aan, dat het bloed blijft kruipen waar het niet gaan kan, maar anderzijds bovenal zijn enorme betrokkenheid bij onze vereniging.

Rene Deguelle  Coördinator C en D jeugd en voorheen jeugdleider. Na zijn overstap begonnen als leider bij E en D pupillen en vanuit die laatste groep de overstap gemaakt naar een gecombineerde functie als C/D-coördinator met Ron Crombaghs. Inmiddels dus al enkele jaren onderdeel van de club jeugdcoördinatoren en momenteel daarin verantwoordelijk voor de D-pupillen en C-junioren. Een taak die die vol overgave invult, want het mag gezegd worden. Rene is de coördinator die de laatste seizoenen de nieuwe teamindelingen al voor afloop van het seizoen in grote lijnen heeft staan. Hij bekijkt de oude teams, houdt ruggespraak met de huidige leiders en collega’s en komt zo nu al twee seizoenen als eerste met de conceptindelingen.

Tom Dragstra scheidsrechter en scheidsrechter coördinator. Op zeer jonge leeftijd begonnen als pupillenscheidsrechter, daarna alle scheidsrechters opleidingen succesvol gevolgd.  Vervolgens ook KNVB scheidsrechter geworden bij jeugdwedstrijden. Inmiddels ook actief bij de senioren als KNVB scheidsrechter. Binnen onze vereniging verricht Tom zeer belangrijk werk. Hij is eindverantwoordelijk voor de aanstelling van club scheidsrechters bij de wedstrijden van de A B C en D jeugd van jongens en meisjes. Elke week opnieuw een hele klus.

Petra Pappers, Mario Pappers, Guido Ruzicka onze kantinebeheerders. Ook naar jullie willen wij graag een woord van waardering uitspreken. Jullie zijn inmiddels ook al bezig aan jullie zesde seizoen bij Groene Ster en maken volwaardig deel uit van de Groene Ster familie.

SONY DSC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *