Halve finale én landelijke beker voor Groene Ster

Groene Ster heeft middels een 4-1 zege op tweedeklasser LHC de halve finale bereikt van de districtsbeker. Door deze overwinning mag de equipe van Harrie Thoma en Dave Zafarin in het komende seizoen 2015/2016 deelnemen aan de landelijke KNVB beker. Groene Ster kwam op sportpark Pronsebroek als een komeet uit de startblokken en stond binnen 10 minuten op een 2-0 voorsprong door treffers van Kenny Tokaya en Remo Gielkens. LHC deed echter snel wat terug via een makkelijk gegeven strafschop waar Erwin Hermans wel raad mee wist. Na de rust bracht Levi ten Brink de marge weer terug tot twee doelpunten en na een dik uur spelen zorgde Kenny Tokaya na een prachtige aanval voor de beslissende 4-1.

Groene Ster heeft daarmee de rug gerecht na de vervelende competitienederlaag in Valkenswaard en met plaatsing voor de KNVB beker (na een afwezigheid van twee jaar) de tweede seizoensprijs binnen, nadat al eerder in de oefencampagne het Kampioenschap van Heerlen werd behaald. Groene Ster zal in de halve finale van de districtsbeker op donderdag 23 april (aanvang: 20.00 uur) op bezoek gaan bij reuzendoder SV Blerick. De derdeklasser elimineerde in de andere kwartfinale tweedeklasser SCM met dezelfde cijfers als Groene Ster en versloeg daarvoor de hoger acterende ploegen EVV (topklasse) en GSV´28 (tweede klasse).

Bekijk foto’s Groene Ster – LHC (met dank aan Lucho Carreno)

De Limburger: Groene Ster maakt geen fout

Groene Ster – LHC 4-1 (2-1). 2. Kenny Tokaya 1-0, 9. Remo Gielkens 2-0, 13. Erwin Hermans (strafschop) 2-1, 50. Levi ten Brink 3-1, 63. Kenny Tokaya 4-1. Scheidsrechter: P.J. Kox.

Kwartfinales

Schijndel/DE WIT – JVC Cuijk (0-1)
Blauw Geel’38/JUMBO – Gemert (1-0)
Groene Ster – LHC (4-1)
SCM – SV Blerick (1-4)

Halve finales (voor 26 april 2015)

Blauw Geel’38/JUMBO – JVC Cuijk
SV Blerick – Groene Ster (donderdag 23 april 2015, 20.00 uur)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *