Groene Ster in bekerfinale tegen titelverdediger JVC Cuijk

Na de bekerfinale van Groene Ster 2 in Asten wacht voor de fervente Groene Ster supporter het volgende seizoenstoetje als zondagmiddag de hoofdmacht van Groene Ster het in Someren mag gaan opnemen tegen titelverdediger en topklasser JVC Cuijk (aanvang: 14.30 uur). Na het behaalde Kampioenschap van Heerlen in de voorbereiding, de handhaving in de hoofdklasse B en plaatsing voor de landelijke KNVB beker voor het komend seizoen ligt voor de groen-witten de mogelijkheid tot het behalen van een nieuwe prijs in het verschiet.

JVC Cuijk en Groene Ster zijn geen onbekenden van elkaar. De woorden beker en JVC Cuijk hebben in het verleden voor Groene Ster geen onverdeeld succes opgeleverd. Voor de landelijke KNVB beker troffen beide ploegen elkaar in seizoen 2007-2008, waarbij Groene Ster met een 2-0 zege aan het langste eind wist te trekken (doelpunten Maikel van Kesteren en Todor Mizdrak). Zes jaar geleden, op zondag 24 mei 2009, troffen JVC Cuijk en Groene Ster elkaar voor het laatst, ook in de bekerfinale van district Zuid II. In Ospel ging Groene Ster na een sterk optreden met een 3-1 zege aan de haal en kon de districtsbeker in de lucht worden gehouden. Inmiddels is er veel veranderd, acteren beide ploegen een amateurniveau hoger en zijn de spelers in de huidige selecties die er destijds ook al bij waren op een hand te tellen. Alleen Roy Bejas, David Thijssen, beide doelpuntenmakers Maikel van Kesteren (2x) en Roel Schirra en doelman Patrick Smits maakte toen hun opwachting en maken nu nog deel uit van de selectie van Groene Ster.

GS-JVC-0809

Inmiddels verblijft JVC Cuijk voor het vijfde seizoen in de hoogste amateurafdeling, waarbij de laatste twee seizoenen de verdienstelijke plekken vier en vijf in de subtop werden behaald. Een dergelijke eindnotering bij de eerste zeven plaatsen zal de Cuijkenaren, waar deze week het voltallige bestuur opstapte na een ledenvergadering, volgend seizoen recht geven op promotie naar de nieuw te vormen Tweede Divisie in seizoen 2016-2017. De ploeg van vertrekkend hoofdtrainer Eric Meijers, die komend seizoen terugkeert in de Jupiler League bij zijn oude club Achilles’29, wist de bekerfinale te bereiken door in de voorliggende bekerduels drie keer af te rekenen met een ploeg uit de hoofdklasse B. Achtereenvolgens de duels op bezoek bij Deurne, Schijndel/DE WIT en Blauw Geel’38/JUMBO werden allen met minimaal verschil (0-1) in winst omgezet. In de halve finale op bezoek bij Blauw Geel’38 viel de verlossende treffer zelfs diep in de blessuretijd, waardoor JVC net als vorig seizoen in de bekerfinale uitkomt. In de finale van vorig jaar wist JVC Cuijk de beker te pakken door een 2-0 zege op medetopklasser EVV. De districtsbeker stond daarmee voor de tweede keer in de Cuijkse prijzenkast, nadat in 2011 de prijs ook al een prooi werd voor JVC Cuijk nadat EHC in de finale met 4-0 werd verslagen.

Groene Ster wist de bekerfinale te bereiken door zuinige zeges op Eijsden, Heidebloem/Bovitec en Sportclub’25 en een riante winstpartij in de kwartfinale op tweedeklasser LHC. De halve finale op bezoek bij derdeklasser Blerick verliep moeizaam, maar uiteindelijk bracht de strafschoppenserie opluchting en daarmee een finaleplek. De bekerfinale van aanstaande zondag wordt de vijfde finale in de laatste acht seizoenen. Cijfers die op voorhand al als zeer knap mogen worden betiteld. Een korte terugblik op de eerdere duels van Groene Ster in de eindstrijd van de districtsbeker:
* 2007-2008: finale Gemert – Groene Ster (in Nuth): 1-1 na verlenging. Gemert wint na strafschoppen. Doelpunt Frank Teerling;
* 2008-2009: finale Groene Ster – JVC Cuijk (in Ospel): 3-1. Doelpunten Maikel van Kesteren (2 x) en Roel Schirra;
* 2009-2010: finale Groene Ster – Deurne (in Eijsden): 3-5 na verlenging. Doelpunten Diego Jongen (2 x) en René Ritzen;
* 2011-2012: finale Groene Ster – Gemert (in Tegelen): 1-3. Doelpunt Roy Janssen.

Zondag treffen dus twee ploegen elkaar die de laatste jaren goed voor de dag zijn gekomen in de districtsbeker. JVC Cuijk zal als favoriet het duel ingaan, Groene Ster kan frank en vrij spelen en zal de status van cupfighter opnieuw willen waar maken. De manschappen van Harrie Thoma en Dave Zafarin zullen hierbij het onderste uit de kan moeten halen om de klasse hoger acterende Cuijkse ploeg van repliek te dienen. Vraag zal ook zijn wie de langste adem heeft na een zwaar competitieseizoen. Zondagmiddag weten we meer.

Langs deze weg nodigen wij alle supporters en leden uit om Groene Ster in Someren als 12e man langs de lijn te ondersteunen in dit fraaie sluitstuk van de voorbije voetbaljaargang. Zorg dat je erbij bent!

Routebeschrijving naar sportpark van SV Someren

Kliksport: ‘JVC gaat voor kleine en grote beker’

 

JVC1groenester-logo

knvb

Zondag 17 mei 2015
JVC Cuijk – Groene Ster
Locatie: Sportpark De Potacker (Someren)

Scheidsrechter: N.H.H.J. Tunnissen
aanvang: 14.30 uur
vertrek bus: 10.00 uur

Een reactie

op “Groene Ster in bekerfinale tegen titelverdediger JVC Cuijk
Een reactie op “Groene Ster in bekerfinale tegen titelverdediger JVC Cuijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *