Beker mission impossible voor Groene Ster

Groene Ster heeft het seizoen afgesloten door de bekerfinale van district Zuid II met maar liefst 7-2 te verliezen van topklasser JVC Cuijk. De vijfde bekerfinale voor Groene Ster in acht seizoenen werd achteraf eigenlijk nooit een finale.

De groen-witten begonnen alleraardigst aan het duel, kregen ook de eerste mogelijkheden maar de geslepen Cuijkse ploeg schakelde een aantal malen razendsnel om. Na de vroege 1-0 achterstand na vijf minuten rechtte Groene Ster snel de rug en belandde een inzet van Roy Janssen onfortuinlijk tegen de paal. In de tegenaanval was het wederom raak voor JVC Cuijk via het tweede doelpunt van de lange JVC-spits Van der Laan. De Cuijkse ploeg liet Groene Ster aan de bal en haalde vervolgens een enorm rendement uit de mogelijkheden, waarbij vaak dankbaar gebruik maakte van de ruimtes die tussen de linies opdoken. Iets dat zich ook afspeelde na een dik half uur toen JVC de 3-0 liet aantekenen na een snelle combinatie. Remo Gielkens milderde vlak voor rust vanuit een strafschop naar 3-1, waardoor de talrijk opgekomen Groene Ster supporters op het druk bezochte en zonnige sportpark van Someren er in de tweede helft nog eens goed voor gingen zitten.

Kort in de tweede helft na de 4-1 van Rik Renirie, die Kevin Werker in een rechtstreeks duel aftroefde, ging het duel als een nachtkaars uit. Hierna kon JVC doen wat het wilde en waren alle ingrediënten die normaal een finale kenmerken volledig verdwenen. Uiteindelijk zorgde Roy Janssen met een fraai schot in de kruising voor de 5-2 en de mooiste treffer van de middag. JVC gaf echter nog een paar keer gas, waarna de teller uiteindelijk stopte bij 7-2 en doelman Willem-Jan Thijssen een grotere nederlaag voorkwam. Arbiter Tunnissen, die een eenvoudige en kaartloze middag kende, maakte een einde aan de lijdensweg voor Groene Ster en blies 10 seconden voor de officiële speeltijd af.

JVC Cuijk – Groene Ster 7-2 (3-1). 6. Jordie van der Laan 1-0, 24. Jordie van der Laan 2-0, 33. Frenk Schaap 3-0, 45. Remo Gielkens (strafschop) 3-1, 47. Rik Renirie 4-1, 63. Jordie van der Laan 5-1, 74. Roy Janssen 5-2, 77. Frenk Schaap 6-2, 81. Rik Renirie 7-2. Scheidsrechter: N.H.H.J. Tunnissen (Venray).

Wedstrijdbeelden YouTube

Verslag (incl. foto’s) HoofdklasseBzondag.nl

Foto’s Voetbal-Shoot.nl

De Limburger: Afstraffing voor Groene Ster

De Gelderlander: JVC Cuijk wint finale districtsbeker in stijl en met overmacht

OmroepBrabant.nl: JVC Cuijk verslaat Groene Ster met 7-2 en pakt districtsbeker

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *