Groene Ster 2 zet ondanks verlies knappe prestatie neer

Het tweede elftal van Groene Ster speelde afgelopen zondag in Asten de bekerfinale voor reserve teams (Hoofdklasse / 1e-2e klasse) tegen Gemert 2. Helaas werd de wedstrijd nipt met 3-2 verloren, maar ondanks het verlies, een knappe prestatie van Groene Ster 2.

Met het jeugdelftal Groene Ster C1 op de tribune -tweede elftal trainer Lancho Ernste is ook trainer van C1-, het volledige eerste elftal en ruim honderd Groene Ster supporters langs de lijn speelde Groene Ster 2 met veel wilskracht en bij vlagen goed voetbal deze finale. Gemert 2, kampioen in de Hoofdklasse voor reserve-elftallen, werd dan ook verrast door de brutale speelwijze van Groene Ster 2. Toch was het Gemert dat na een snelle combinatie op een 1-0 voorsprong kwam. Op slag van rust bereikte een voorzet van Amir Ayadi de boomlange Rik Knibbeler die koppend op fraaie wijze de gelijkmaker scoorde.

De tweede helft begon net als de eerste helft met een fraaie kans voor Boyd Joosten, die opnieuw pech had in de afronding. Hierna leek Gemert het duel vroegtijdig te beslissen en liep de Brabantse ploeg uit naar een 3-1 voorsprong. Opnieuw toonde Groene Ster veerkracht en kwam terug tot 3-2. De 15-jarige Jordy Mayunga scoorde knap de aansluitingstreffer. In de slotminuut had de na een langdurige blessure (beenbreuk) ingevallen Thomas Brands de gelijkmaker nog op zijn schoen, maar helaas mocht het niet zo zijn.

Toch mag Groene Ster trots zijn op deze prestatie van formaat, de zilveren medaille die alle spelers en staf tijdens de prijsuitreiking van de KNVB ontvingen is dan ook een blijvende herinnering aan deze fraaie prestatie. Staf – Lancho Ernste, Rainer Ruzicka, Luigi Pescarolo en spelers proficiat met dit fraaie resultaat!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *