Nieuwe opzet hoofdklasse in seizoen 2016-2017

De Hoofdklasse in het amateurvoetbal krijgt een nieuwe opzet. Vanaf het seizoen 2016-2017 zijn er voor zowel de zaterdag- als zondagtak nog twee poules van zestien teams in plaats van de huidige drie poules van veertien teams. De verenigingsraad van het amateurvoetbal heeft zaterdag voor dit alternatief gekozen.

De hervorming sluit goed aan bij de invoering van de nieuwe landelijke divisie volgend seizoen, meldt de KNVB in een persbericht. “De hoofdklasse hoeft niet hoeft te worden opgevuld en de kwaliteit in de top van het amateurvoetbal blijft gewaarborgd. Bovendien zorgt de nieuwe structuur ervoor dat de doorstroming naar de Topklasse natuurlijker verloopt; de promoverende clubs komen nu immers uit twee poules in plaats van drie.”

“Het merendeel van de huidige 84 Hoofdklassers zal in de nieuwe opzet in de Top- of Hoofdklasse uitkomen. Voor de overige teams zal er via de nacompetitie gefaseerd een degradatie plaatsvinden van vier extra teams per speeldag”, aldus de KNVB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *