Afscheidswedstrijd voor Groene Ster-aanvaller Diego Jongen

Op zaterdag 13 juni zal tijdens de traditionele afsluitdag van Groene Ster een afscheidswedstrijd (aanvang 18.30 uur) worden georganiseerd voor Groene Ster-aanvaller Diego Jongen die vanaf 2009 het Groene Ster-shirt droeg. Voortdurend blessureleed zorgde ervoor dat hij veelvuldig aan de kant moest blijven. Vanwege zijn betrokkenheid en verbondenheid bij Groene Ster krijgt de oud Roda JC-, Go Ahead- en MVV-speler deze afscheidswedstrijd door de vereniging aangeboden.

Groene Ster 1 zal het in de afscheidswedstrijd opnemen tegen een team bestaande uit oud-profs van Roda JC en MVV alsmede meerdere oud- Groene Ster spelers die in het seizoen 2010-2011 het kampioenschap in de eerste klasse veroverden en naar de hoofdklasse promoveerden.

Aan de aftrap verschijnen onder meer van Roda JC: Mark Luijpers, Eric van der Luer, Kevin van Dessel, Sieb Dijkstra. Van MVV zijn Sjoerd Winkens, Joas Siahaya, Danny Wintjens en Johan Verheyen te bewonderen. Het kampioensteam van Groene Ster bestaat o.a. uit Patrick Smits, Jerome Habets, Irio Lagarde, Jemayel Maruanaja, Isam Chergaoui, Rik van Ewijk, Ronald Dassen, Frank Teerling en Kevin Vijgen. Daarnaast zullen de oud-trainers Silvio Diliberto en Ed Hendriks aanwezig zijn en is ook oud-verzorger Leo Derwall van de partij. De organisatie van de wedstrijd is in handen van elftalleiders Rob van Kesteren en Karel Pelzer terwijl Max Kok, Melvin Vink en Vincent Heuts inhoud zullen geven aan het arbitrale trio.

Diego Jongen heeft zijn neefjes Rik en Rens van der Heijden als “pupillen van de week” naar voren geschoven.


Diego Jongen bij Groene Ster:

– geboren 10 maart 1983Diego1

– 1e seizoen: 2009-2010 (afkomstig van SK Tongeren België), speelde in dat seizoen maar vijf volledige wedstrijden maar wist wel acht doelpunten te scoren;

– 1e officiële wedstrijd voor Groene Ster: op 29 augustus 2009: KNVB-beker tegen Harkemase Boys waarin Diego in de 27e minuut de stand op 1-0 bracht. Uiteindelijk 2-4 verlies waardoor Groene Ster een thuiswedstrijd tegen Feyenoord misliep;

– 1e competitiewedstrijd bij Groene Ster: op 6 september 2009 EHC-Groene Ster 0-3 (in de 89e minuut maakte Diego Jongen de 0-3);

– Laatste officiële wedstrijd voor Groene Ster: 21 september 2014 (ingevallen in de 82e minuut bij Gemert – Groene Ster (5-2);

– in totaal 59 officiële wedstrijden voor Groene Ster 1, daarin 34 doelpunten (gemiddeld dus bijna 0,6 doelpunt per wedstrijd), 11 assists, 6 x geel, 1 x rood;

– mooiste doelpunt van Diego: het doelpunt (een afstandsschot van 40 meter) in de driehoek in de met 3-5 verloren districtsbekerfinale tegen Deurne in het seizoen 2009-2010.

 


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *