Groene Ster start oefenreeks met nipte zege

Groene Ster heeft de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen winnend afgesloten. In het eerste pouleduel van het Heerlens Voetbalkampioenschap werd nieuwbakken eersteklasser Sporting Heerlen met 3-2 verslagen. Met Geoffrey Jacobs, Mick Hellemons, Jac-Jiro Römer, Sebastiaan de Jong, Cem Bozkurt, Randy Grens, Kevin Vijgen en Yassine Farah startte Groene Ster met acht nieuwe spelers die dit seizoen de selectie van het trainersduo Harrie Thoma en Dave Zafarin komen versterken. Samen met de invalbeurten in de tweede helft van Isam Chergaoui en Maikel de Groot toonden zich in totaal tien nieuwe spelers aan het publiek.

Ondanks de vele wijzigingen liet Groene Ster fris combinatievoetbal zien en was de 2-0 voorsprong na een half uur een logisch gevolg. Eerst zorgde verdediger Mick Hellemons met een knappe volley voor de openingstreffer na een vrije trap van Maikel van Kesteren en even later verdubbelde Yassine Farah de voorsprong door een voorzet van Kevin Vijgen fraai binnen te koppen. Sporting Heerlen liet zich echter ook van haar beste kant zien en nog voor de thee zorgde Bas Ortmans voor de aansluitingstreffer.

Na de kantwisseling mocht Groene Ster het spel maken en kwam Sporting Heerlen er een aantal malen gevaarlijk uit. Dit leidde tot de gelijkmaker via Dylano van Dijk. Groene Ster ging daarna op zoek naar de hernieuwde voorsprong, combineerde naar hartelust, maar tot echte grote kansen leidde dit vooralsnog niet. Pogingen van Maikel de Groot en Mick Hellemons miste precisie en belandden over de lat. Het treffen leek op een remise af te stevenen, echter in de slotminuut wist invaller Remo Gielkens een voorzet van Randy Grens op waarde in te schatten en achter de Heerlense goalie te knikken: 3-2.

Komende maandagavond 3 augustus staat het tweede pouleduel op het programma. Groene Ster gaat dan op bezoek bij buur en competitiegenoot EHC/Heuts (aanvang: 19.30 uur).

Stand poule A:
1. EHC/Heuts 1-3 (4-1)
2. Groene Ster 1-3 (3-2)
3. Sporting Heerlen 1-0 (2-3)
4. Bekkerveld 1-0 (1-4)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *