Tweede oefenwinst Groene Ster bij EHC

Groene Ster heeft ook de tweede oefenwedstrijd in het kader van het Kampioenschap van Heerlen in winst omgezet. Op bezoek bij buurman EHC werd met het kleinst mogelijke verschil gewonnen: 0-1. Onder tropische temperaturen op het kunstgras van sportpark De Dem en met de nog prille start van de oefencampagne is het voor beide ploegen aanvankelijk nog zoeken naar de juiste combinaties. Groene Ster weet een aantal mogelijkheden af te dwingen, maar het ontbreken van precisie en besluitvaardigheid in de afronding zorgen vooralsnog voor geen treffers. Competitiegenoot EHC, dat het eerste pouleduel tegen Bekkerveld riant in winst (1-4) om wist te zetten, laat zich ook zien aan het talrijke publiek en zorgt via een aantal omschakelmomenten voor het nodige gevaar. Met een knappe redding weet de terug gekeerde goalie Willem-Jan Thijssen een schuiver van Imad Haddadi onschadelijk te maken, waardoor beide teams met een brilstand de kleedkamers opzoeken.

Na de thee breekt Groene Ster het duel open in een fase waarin veel op het balbezit wordt gespeeld en de warmte de snelheid uit het spel lijkt te halen. Aanvoerder Maikel van Kesteren brengt nieuwkomer en invaller Jordi Orbons in stelling, die vervolgens met een lobje over EHC-doelman Wesley Aarden de 0-1 laat aantekenen. Vlak daarna scheert een poging van Remo Gielkens jammerlijk langs de verkeerde kant van de paal. Nadat EHC wordt gedecimeerd tot een tiental na een natrappende beweging van Ron Starmans verzuimen de groen-witten het duel in het slot te gooien. De ploeg van Harrie Thoma grossiert wel in balbezit maar de man-meer-situatie wordt niet uitgedrukt in een treffer. In de slotfase breekt de thuisploeg nog twee keer gevaarlijk uit. Eerst onderschept de attente Willem-Jan Thijssen een voorzet van Peter-Jan Erkens en even later zorgt kordaat ingrijpen van de ingevallen Roy Janssen ervoor dat de voorsprong tot een goed einde kan worden gebracht.

Aanstaande donderdagavond 6 augustus speelt Groene Ster het laatste pouleduel op bezoek bij eersteklasser Bekkerveld (aanvang: 19.30 uur). Zondagmiddag staan de finalewedstrijden geprogrammeerd op de velden van FC Hoensbroek.

Stand poule A:
1. Groene Ster 2-6 (4-2)
2. EHC/Heuts 2-3 (4-2)
3. Sporting Heerlen 2-1 (3-4)
4. Bekkerveld 2-1 (2-5)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *