Groene Ster en Bekkerveld in evenwicht

In het laatste pouleduel voor het Kampioenschap van Heerlen speelde Groene Ster donderdagavond met 1-1 gelijk bij eersteklasser Bekkerveld. Op het imposante gerenoveerde sportcomplex van Bekkerveld waren de kansen voor beide teams gedurende 90 minuten voetbal op één hand te tellen. De blauw-witten namen de voorsprong nadat een inzet van Bekkerveld eerst nog op de lat belandde, maar vervolgens aanvaller Sil Lardinois simpel kon raak koppen. Groene Ster, waar verdediger Roy Bejas zijn comeback maakte na een blessure, ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en zocht combinerend naar openingen. Nadat eerst nog een kopbal van Randy Grens op de vuisten van Bekkerveld-goalie Rik Klijn belandde, was het vervolgens wel raak vlak voor rust. Randy Grens vond in zijn poging eerst nog doelman Klijn op zijn weg, maar in de rebound egaliseerde Kenny Tokaya na een handige actie.

In de tweede helft voerde beide coaches de nodige wisselingen door. Bekkerveld-trainer Cooky Voorn wisselde in de rust zelfs een compleet elftal en liet de vaste waarden opdraven, Groene Ster trainer Harrie Thoma rouleerde ook met de nodige spelers. Mede gezien de warmte, maar ook het bekende feit om in de voorbereiding zo veel mogelijk spelers aan het werk te zien. Zo kon Harrie Thoma in de voorbije drie wedstrijden 20 selectiespelers bekijken. Ondanks dat Groene Ster wat meer aan de bal was, hielden beide teams elkaar stevig in evenwicht na rust. Beide verdedigingen gaven geen krimp en echte noemenswaardige en uitgespeelde kansen vielen er dan ook voor beide goals niet te noteren. Twee pogingen van afstand via de nieuwkomers Cem Bozkurt en Yassine Farah werden te hoog gemikt of miste schotkracht, waardoor de 1-1 stand op het scorebord bleef staan.

Groene Ster vervolgt aanstaande zondag het Kampioenschap van Heerlen op de sportvelden van FC Hoensbroek. Eerst met het duel in de halve finale tegen FC Hoensbroek, de winnaar van poule B (aanvang: 12.00 uur). Bij winst wacht om 14.45 uur de finale tegen de winnaar van het duel Bekkerveld – Heksenberg.

Eindstand poule A:
1.
Groene Ster 2-4 (4-3)
2.
Bekkerveld 2-2 (2-2)
3. Sporting Heerlen 2-1 (3-4)
4.
EHC/Heuts 0-0 (0-0) *

* EHC/Heuts heeft zich terug getrokken uit het toernooi

Halve finales zondag 9 augustus 2015:
Groene Ster – FC Hoensbroek (aanvang: 12.00 uur)
Bekkerveld – Heksenberg (aanvang: 12.00 uur)

Bekijk foto’s Bekkerveld – Groene Ster (met dank aan Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *