Derde plaats voor Groene Ster op Heerlens Voetbalkampioenschap

Groene Ster heeft de vorig jaar behaalde titel in het Kampioenschap van Heerlen niet kunnen prolongeren. Op het complex van FC Hoensbroek werd in de halve finalestrijd bloedeloos 0-0 gespeeld tegen de gastheren in een duel van weinig kansen en nog te veel rommelig voetbal. In de eerste minuut moest een kopbal van FC Hoensbroek-aanvaller Feddo Mobers van de lijn gehaald worden, waarna de wedstrijd meer in balans raakte zonder tot echte noemenswaardige kansen te komen. In de slotfase leek een vrije trap van Kevin Werker in de kruising te belanden, maar Hoensbroek-goalie Kay van Eijk kreeg er nog net zijn vingertoppen tegen aan. In de noodzakelijke strafschoppenserie pareerde Groene Ster doelman Marc van Wersch de eerste strafschop van FC Hoensbroek, echter twee missers aan Groene Ster kant zorgde ervoor dat de voorsprong teniet werd gedaan.

Voor Groene Ster dus geen finaleplek, maar de strijd om de 3e en 4e plaats tegen buur Heksenberg, dat in de andere halve finale nipt verloor van Bekkerveld. Ook in deze troostfinale hadden de groen-witten de grootste moeite om de wedstrijd van 2 x 25 minuten naar hun hand te zetten. Twee keer moest zelfs een achterstand worden weg gewerkt (doelpunten Maikel van Kesteren en Kenny Tokaya). In de slotfase voorkwam Kenny Tokaya met zijn tweede treffer dat er wederom strafschoppen aan te pas moesten komen om een winnaar aan te wijzen.

Groene Ster vervolgt komende donderdagavond de voorbereiding tegen topklasser EVV (aanvang: 19.30 uur). Een goede graadmeter en een tegenstander van een ander kaliber waar beduidend een hoger niveau zal moeten worden bereikt dan datgene dat afgelopen zondag in 100 minuten voetbal op de mat werd gelegd.

Bekijk foto’s Groene Ster – Heksenberg (met dank aan Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *